• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par darba praktizēšanu bezdarbniekiem pašvaldībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2010., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reformu vadības grupa: Par stratēģisko attīstību un budžeta konsolidāciju

Vēl šajā numurā

18.02.2010., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par darba praktizēšanu bezdarbniekiem pašvaldībās

Lai atbalstītu bezdarbniekus, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu un palikuši bez iztikas līdzekļiem, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) kopš pērnā gada septembra īsteno Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansēto pasākumu “Apmācība darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, ja darba devējs ir pašvaldība” (darba praktizēšana ar 100 latu stipendiju).

2010.gada 15.februāra dati liecina, ka pasākuma ietvaros pašvaldībās tika izveidotas 17 252 praktizēšanas vietas un nodarbināti 21 449 bezdarbnieki, kas nesaņem bezdarbnieka pabalstu. Kopumā vēlmi iesaistīties darba praktizēšanā pašvaldībās ir izteikuši 43 862 NVA reģistrētie bezdarbnieki. 2775 bezdarbnieki darba praktizēšanu pārtrauca, darba pārtraukšanas biežākie iemesli – līguma pārkāpumi (1296), veselības stāvoklis (291), iekārtošanās pastāvīgā darbā (283).

Vislielākais darba praktizēšanas vietu skaits ir izveidots Latgales reģionā (5857), kur ir visaugstākais bezdarba līmenis valstī. Rīgas reģionā pašvaldības ir izveidojušas 3416, Kurzemes – 3178, Vidzemes – 2506 un Zemgales reģionā – 2295 darba praktizēšanas vietas bezdarbniekiem, kas nesaņem bezdarbnieka pabalstu.

Atgādināsim, ka bezdarbnieki, kas tiek iesaistīti pasākumā, par pilna laika darba praksi sabiedriskā labuma darbos (40 stundas nedēļā) ik mēnesi saņem 100 latu stipendiju. Bezdarbnieka statuss tiek saglabāts, bet nodokļu maksājumi, kā arī sociālās apdrošināšanas iemaksas no stipendijas summas netiek veiktas. Bezdarbnieka kopējais dalības ilgums pasākumā nedrīkst pārsniegt sešus mēnešus gadā, taču gada laikā bezdarbnieks var rindas kārtībā piedalīties pasākumā arī atkārtoti. Darba prakses vietām jābūt izveidotām pašvaldību teritorijās. Darba praktizēšanai nedrīkst būt komerciāli nolūki, tai jāsniedz labums sabiedrībai.

Nodarbinātības valsts aģentūras Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!