• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovēnijas ārlietu ministra vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2010., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar ES attīstības sadarbības komisāru

Vēl šajā numurā

18.02.2010., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovēnijas ārlietu ministra vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa 10.februārī, tiekoties ar Slovēnijas Republikas ārlietu ministru Samuelu Žbogaru, pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, sadarbību Eiropas Savienībā (ES), kā arī iespējas veicināt Latvijas un Slovēnijas ekonomiskos kontaktus.

Sveicot ministru Saeimā, S.Āboltiņa Latvijas un Slovēnijas attiecības raksturoja kā stabilas un aktīvas, ar labu attīstības potenciālu. “Latvijai un Slovēnijai kā nelielām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir ļoti labas iespējas rast kopēju valodu un sekmīgi koordinēt viedokļus,” teica
S.Āboltiņa.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Slovēnijai ir līdzīga nostāja vairumā būtiskāko ES jautājumu. Piemēram, jautājumā par ES Ārējo attiecību dienesta izveides principiem, kur abas valstis uzstāj uz līdzvērtīgām pārstāvniecības iespējām visām ES dalībvalstīm.

Puses uzsvēra nepieciešamību gan parlamentārajā, gan diplomātiskajā līmenī palīdzēt abu valstu uzņēmējiem veidot jaunus biznesa kontaktus. Tāpat Saeimas priekšsēdētāja biedre rosināja aktīvāk sadarboties abu valstu parlamentu ārlietu komisiju un Eiropas lietu komisiju deputātiem.

Tikšanās laikā pārrunāta arī tālāka ES paplašināšanās, situācija Rietumbalkānu reģionā, kā arī ES Austrumu partnerības iniciatīva. Slovēnijas ārlietu ministrs pauda pozitīvu redzējumu par drīzu atrisinājumu Slovēnijas un Horvātijas jūras robežas jautājumā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!