• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kredītiestāžu likuma grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205221

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par kredītu fondu uzņēmējdarbības attīstībai laukos

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kredītiestāžu likuma grozījumiem

Valdībā tiks virzīti grozījumi Kredītiestāžu likumā, kas ierobežos personām saskaņā ar pakārtotajām saistībām aizdoto līdzekļu (t.sk. subordinētajā kapitālā) un par tiem procentu atmaksu, kamēr bankas saņem valsts atbalstu. Plānots, ka grozījumi novērsīs līdzšinējās nepilnības normatīvajos aktos, kas saistītas ar valsts atbalsta sniegšanu komercbankām. Grozījumi paredz, ka aizliegums stāsies spēkā no šā gada 1.jūnija, tādējādi nosakot samērīgu pārejas periodu.

Šis tiesiskais regulējums radīts, lai nodrošinātu valsts interešu maksimālu aizsardzību, sniedzot atbalstu finansiālās grūtībās nonākušai bankai. Grozījumus Kredītiestāžu likumā sagatavoja Finanšu un kapitāla tirgus komisija un iesniedza tālākai virzībai Finanšu ministrijā.

Atbilstoši valsts atbalsta politikai līdz lēmuma par bankas restrukturizāciju pieņemšanai tiek turpināts sniegt atbalstu “Parex bankas” kapitālam. Paredzēts no bankā jau esošā termiņnoguldījuma palielināt pamatkapitālu par 31,5 miljoniem latu, kam nav nepieciešams papildu finansējums.

Šis jautājums tiek virzīts izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 16.februārī.

Svarīgi atzīmēt, ka līdz ar veikto darījumu “Parex bankas” kopējais saistību apjoms pret Latvijas valsti nepalielināsies.

“Parex banka” pagājušo gadu beidza ar 107,5 miljonu latu neauditētajiem zaudējumiem, no kuriem 103,5 miljoni latu ir izveidotie uzkrājumi aktīvu vērtības samazinājumam. “Parex bankas” kredītportfelis gada beigās bija 1,45 miljardi latu, noguldījumi – 1,54 miljardi latu, kopējie aktīvi bija 2,48 miljardi latu, savukārt kapitāla un rezervju apjoms 2009.gada beigās sasniedza attiecīgi 156,5 miljonus latu. 2009.gadā būtiski samazinātas administratīvās izmaksas, tai skaitā par 41% samazinātas personāla atalgojuma izmaksas.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!