• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām publisko iepirkumu organizēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2010., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotu plānu vardarbības novēršanai skolās

Vēl šajā numurā

16.02.2010., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām publisko iepirkumu organizēšanā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti 9.februārī, diskutējot par izmaiņām publisko iepirkumu organizēšanā, vienojās aicināt Ministru kabinetu noteikt, ka vienkāršos valsts iestāžu iepirkumos obligāti jāizmanto elektroniskā iepirkumu sistēma.

Komisijas deputāti pauda pārliecību, ka iepirkt valsts iestāžu darbam nepieciešamās kancelejas un biroja preces, izmantojot elektronisko iepirkumu sistēmu, ir gan ātrāk, gan izdevīgāk. Tāpēc šajās preču kategorijās valsts iestādēm e-kataloga sistēma būtu jāizmanto obligāti.

“Elektronisko iepirkumu sistēmas obligāta lietošana valsts iestādēs jāsāk ar dažām preču kategorijām un pēc rezultātu izvērtējuma jālemj par to paplašināšanu,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Izmantojot elektronisko iepirkumu sistēmu, biroja papīra iegāde var izmaksāt pat divas reizes lētāk, nekā to pērkot tieši no uzņēmēja, informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktors Māris Krastiņš. Viņš skaidroja, ka 2009.gadā šo sistēmu izmantoja 377 iestādes un preces piegādāja 83 uzņēmēji.

Preču e-katalogā var redzēt, kurš no piegādātājiem konkrētajā dienā noteiktai precei piedāvā viszemāko cenu. “Papīra darbi atkrīt abām pusēm,” raksturoja M.Krastiņš.

Deputāti noskaidroja, ka Lietuvā tiek izmantota līdzīga sistēma. Caur to obligāti jāiepērk kancelejas preces un degviela. Savukārt, iepērkot datorus un veicot renovācijas darbus, iestādes var izvēlēties, vai izmantot elektronisko sistēmu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!