• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts ārējo tirdzniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2010., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrija: Par atbalstu jaunām un videi draudzīgām tehnoloģijām

Vēl šajā numurā

12.02.2010., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts ārējo tirdzniecību

2009.gada decembrī, salīdzinot ar 2008.gada decembri, eksports pieauga par 4,4%. Pēc ievērojama krituma 2009.gada pirmajā pusē eksports gada otrajā pusē sāka pakāpeniski atgūties, decembrī pirmoreiz uzrādot kāpumu gada griezumā. Atsevišķi nozares rādītāji pēdējos 2009.gada mēnešos liecina par Latvijas eksportētāju konkurētspējas atjaunošanos, ko daļēji var skaidrot ar cenu un izmaksu kritumu iekšzemē un jaunu eksporta tirgu apgūšanu.

Savukārt imports 2009.gada decembrī, salīdzinot ar 2008.gada attiecīgo periodu, ir samazinājies par 27%. Lai arī imports vēl arvien krīt, krituma tempi samazinās, salīdzinot ar krituma tempiem gada sākumā.

2009.gada decembrī, salīdzinot ar 2008.gada attiecīgo periodu, eksporta kāpumu galvenokārt noteica koka un tā izstrādājumu, minerālproduktu, metālu, sauszemes transporta līdzekļu, elektroierīču un elektroiekārtu eksporta pieaugums.

Savukārt tikai graudaugu kultūru imports pieauga, bet lielāko kritumu sasniedza sauszemes transporta līdzekļu, mehānismu un mehānisko ierīču un mēbeļu imports.

Ņemot vērā eksporta tendences, sagaidāms arī turpmāks pakāpenisks rādītāju uzlabojums 2010.gadā. Savukārt importa apjomu dinamika lielā mērā būs atkarīga no iekšējā tirgus konjunktūras – patērētāju rīcībā esošajiem ienākumiem, uzkrājumu apjoma un patērētāju konfidences par nākotnes ienākumu līmeni.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!