• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Somijā, Helsinkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2010., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.02.2010., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Somijā, Helsinkos, un tiekoties ar Krievijas Federācijas premjerministru

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers Helsinkos 10.februārī kopā ar pārējiem Baltijas jūras rīcības samita dalībniekiem (attēlā pa labi) un divpusējās tikšanās laikā ar Krievijas Federācijas premjerministru Vladimiru Putinu (attēlā pa kreisi)
Foto: Toms Kalniņš, VPK

10.februārī darba vizītes laikā Somijā notika Valsts prezidenta Valda Zatlera un Krievijas premjerministra Vladimira Putina divpusējā tikšanās.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja gan Latvijas un Krievijas ekonomisko situāciju, gan arī abu valstu ekonomiskās sadarbības jautājumus. V.Zatlers un V.Putins bija vienisprātis, ka Latvijas un Krievijas uzņēmējiem ir būtiskas intereses savstarpējo ekonomisko un tirdzniecības sakaru veicināšanā. Gan Valsts prezidents, gan arī Krievijas premjerministrs pozitīvi novērtēja Starpvaldību komisijas nozīmi abu valstu ekonomisko attiecību veicināšanā un vienojās strādāt, lai drīzumā tiktu sasaukta nākamā Starpvaldību komisijas sēde. Tāpat viņi apsprieda darbu pie saskaņošanā esošajiem līgumu un vienošanos projektiem.

Abas amatpersonas pārrunāja arī Latvijas un Krievijas sadarbību tranzīta jautājumos, īpaši atzīmējot, ka arī pēdējā gada laikā tranzīta līmenis nav būtiski samazinājies. Kā nozīmīgu tranzīta virzienu Latvijas prezidents un Krievijas premjers atzina arī nemilitāro kravu tranzītu uz Afganistānu.

Sarunas laikā Krievijas premjerministrs ielūdza Valsts prezidentu apmeklēt Otrā pasaules kara beigu atceres pasākumu Maskavā. Valsts prezidents ielūgumu pieņēma.

Tāpat 10.februārī Valsts prezidents V.Zatlers telefonsarunā apsveica Viktoru Janukoviču ar uzvaru Ukrainas prezidenta vēlēšanās. Sarunas laikā Valsts prezidents V.Janukovičam novēlēja


Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers 9. un 10.februārī uzturējās darba vizītē Somijā (skat. “LV” Nr.23, 10.02.2010.; Nr.24, 11.02.2010.), kur 10.februārī Helsinkos piedalījās Baltijas jūras rīcības samitā, kā arī tikās ar citu valstu un valdību vadītājiem, tostarp ar Krievijas valdības vadītāju. Attēlā (1.rindā no labās): Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, Somijas prezidente Tarja Halonena un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, gatavojoties samita dalībnieku kopbildei
Foto: Toms Kalniņš, VPK

veiksmi jaunajā amatā. V.Zatlers un V.Janukovičs pauda pārliecību, ka Latvijas un Ukrainas valstu un tautu lieliskā sadarbība turpināsies, un apņēmās to stiprināt arī turpmāk.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!