• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzīvesvietas deklarēšanas nosacījumu obligātu izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2010., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotāju parādiem pašvaldību komersantiem

Vēl šajā numurā

12.02.2010., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzīvesvietas deklarēšanas nosacījumu obligātu izpildi

10.februārī Ministru prezidents V.Dombrovskis parakstījis rezolūciju iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei, kurā lūdz līdz 2010.gada 19.martam iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus normatīvo aktu grozījumiem, lai rastu risinājumus problēmām, kas ir saistītas ar dzīvesvietas deklarēšanas nosacījumu obligātu izpildi. Ministru prezidenta Valda Dombrovska tikšanās laikā ar Novadu apvienības valdi tās pārstāvji informēja par problēmām, kas saistītas ar dzīvesvietas deklarēšanas nosacījumu obligātu izpildi, tādējādi ietekmējot vairāku pašvaldību funkciju un uzdevumu nodrošināšanu un to izpildes kontroli.

Ministru prezidents ierosina Iekšlietu ministrijai sadarbībā ar Tieslietu ministrijas un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes speciālistiem, kā arī pieaicinot un informējot Novadu apvienības valdes pārstāvjus, izvērtēt iespējamo rīcību šādos virzienos: izstrādāt tiesību normas, kas paredz administratīvo atbildību gadījumos, ja dzīvesvietas deklarācija netiek veikta; izvērtēt iespējas vienkāršot dzīvesvietas deklarēšanu, noskaidrojot visas iespējamās sociālās sekas šādai rīcībai, kā arī izvērtēt citus risinājumus, lai palielinātu personu atbildību par reģistrācijas normu izpildi.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns lūgts nodrošināt iekšlietu ministru ar nepieciešamo informatīvo atbalstu, apkopojot un sniedzot informāciju par problēmām un situāciju pašvaldībās ar dzīvesvietas deklarēšanas nosacījumu izpildi, informāciju nosūtot iekšlietu ministrei.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!