• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par militāro mācību nodrošinājumu Ventspils novadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2010., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Sveicot jauno Lietuvas ministru ar stāšanos amatā

Vēl šajā numurā

12.02.2010., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par militāro mācību nodrošinājumu Ventspils novadā

Vasaras sākumā Latvijā notiks ikgadējās starptautiskās militārās mācības BALTOPS 2010. Militāro mācību nodrošināšanai Aizsardzības ministrija (AM) uz laiku no VAS “Latvijas valsts meži” pārņems teritoriju Ventspils apkārtnē, blakus Zemessardzes šaušanas poligonam “Medņi”, kur atjaunos jau padomju laikā būvētu ceļu un tā nobrauktuvi. Aicinot uz izpratni par valsts drošībai nozīmīgu militāru mācību rīkošanu, aizsardzības ministrs Imants Lieģis norāda: “Starptautiskās mācības ir būtisks ieguldījums Latvijas un Baltijas reģiona drošībā. Tās vairos mūsu karavīru un zemessargu profesionalitāti un pārliecību, ka mēs savā valsts teritorijā spējam uzņemt sabiedrotos un sadarboties ar viņiem gan jūras, gan zemes operācijās.”

AM vadībā tika izveidota darba grupa, kurā iesaistītas visas atbildīgās institūcijas, tostarp arī Vides ministrija, lai risinātu ar mācību sagatavošanu saistītos jautājumus. AM ir konsultējusies arī ar Latvijas vides ekspertiem.

Pašreiz likumā noteiktajā kārtībā notiek saskaņošanas procedūras, lai veiktu visus nepieciešamos ceļa atjaunošanas darbus.

Ventspils novada dome vēstulē AM ir apliecinājusi, ka ceļa un nobrauktuves atjaunošana atvieglos pašvaldības un pludmales apsaimniekotāju nokļūšanu pludmalē, kā arī kalpos par piekļuves vietu jūras krastam glābšanas dienestiem.

I.Lieģis uzsver, ka ceļa atjaunošanas procesā ir ievērots atklātības princips un sabiedrības intereses.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!