• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrs: Atklājot "Pasaules atmiņas" Latvijas nacionālo reģistru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2010., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par publisku konkursu uz VID vadītāja amatu

Vēl šajā numurā

12.02.2010., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrs: Atklājot “Pasaules atmiņas” Latvijas nacionālo reģistru

Kultūras ministrs Ints Dālderis 11.februārī atklāja UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālo reģistru un piedalījās arī Baltijas Ceļa dokumentārā mantojuma iekļaušanas starptautiskajā reģistrā sertifikāta pasniegšanā.

Atklāšanas uzrunā ministrs uzsvēra, ka ir gandarīts par vērtībām, kuras spējam sevī apjaust un par kurām ar prieku dalāmies arī visur pasaulē.

“Šāds nacionālais reģistrs mums ir šobrīd nepieciešams kā atgādinājums par mūsu kopīgo vēsturisko atmiņu, mūsu vienotības, mūsu apņēmības un mērķtiecības spēju. Tas ir ne tikai avots atmiņai, bet arī pamats mūsu šodienas lepnuma izjūtai, pašapziņai un pašpaļāvībai,” teica I.Dālderis.

Viņš norādīja, ka dokumentārais mantojums ir pilns vēstures, kultūras, sabiedrisku, ekonomisku un emocionālu stāstu – kā personiski, tā valstiski nozīmīgu. Tie kopā veido mūsu izjūtu, izpratni un piederību valstij un vēsturei. Šā mantojuma apzināšana ir iekšēji bagātinošs process, kas nodrošina ne tikai vērtību apjaušanu, bet arī iedvesmo radīt pavisam jaunas vērtības.

Atklāšanas runā ministrs atgādināja, ka Latvijas vēstures dokumentārā mantojuma saglabāšana ir nozīmīga kā Latvijas, tā visas pasaules atmiņai, atgādinot stāstu par Latviju kā vienu no pasaules valstīm ar bagātīgu un ļoti daudzveidīgu mantojumu un pasaules līmeņa vērtībām.

“Latvijas nacionālā reģistra izveide ļauj pamatoti cerēt uz Latvijas vēstures plašāku iepazīšanu un apzināšanu pasaulē,” runas nobeigumā norādīja kultūras ministrs Ints Dālderis.

Inese Kreicberga, preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!