• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā Eiropas Komisijas sastāva apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2010., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par valsts apmaksātu veselības aprūpi

Vēl šajā numurā

11.02.2010., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā Eiropas Komisijas sastāva apstiprināšanu

Ministru prezidents:

10.februārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis nosūtījis apsveikumu Andrim Piebalgam un Žozē Manuelam Barrozu saistībā ar jaunā Eiropas Komisijas sastāva pārliecinošu apstiprināšanu.

Apsveikuma vēstulē A.Piebalgam premjers uzsver, ka Latvijas valdība augstu novērtē iepriekšējās Eiropas Komisijas darbu, un jo īpaši pateicas par A.Piebalga ieguldījumu enerģētikas jomā, kas Latvijai ir bijusi īpaši prioritāra. “Esmu pārliecināts, ka jaunā Eiropas Komisija ir pilnībā gatava nodrošināt sekmīgu darbību turpmāko gadu laikā. Nešaubos, ka Jūsu plašā pieredze ļaus veiksmīgi risināt globālos izaicinājumus ar ES attīstības politikas instrumentiem,” pauž V.Dombrovskis.

Apsveikuma vēstulē Ž.M.Barrozu Ministru prezidents uzsver, ka Latvijas valdība augstu novērtē iepriekšējās Eiropas Komisijas darbu, un jo īpaši pateicas par EK sniegto atbalstu, kā arī EK prezidenta ieguldījumu ekonomikas un finanšu krīzes radīto seku pārvarēšanai Latvijas ekonomikā. “Tas ir skaidrs apliecinājums tam, ka solidaritātei un savstarpējai palīdzībai īpašās situācijās ir izšķiroša nozīme. Es vēlos uzsvērt, ka Latvijas valdība ir apņēmības pilna turpināt aktīvu darbību kopējo ES interešu labā,” norāda Latvijas premjers.

Ministru prezidents Ž.M.Barrozu un A.Piebalgam novēl veiksmīgu un ražīgu darbu, pildot amata pienākumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Ārlietu ministrs:

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pauž gandarījumu par Eiropas Parlamenta pozitīvo balsojumu par Eiropas Komisijas jaunā sastāva apstiprināšanu, novēlot veiksmi Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu, viceprezidentei un ES augstajai pārstāvei Ketrinai Eštonei, kā arī jaunajiem komisāriem, sākot pildīt atbildīgos amata pienākumus.

“Šis ir izaicinājumu laiks, tostarp arī Eiropas Komisijas jaunajam sastāvam. Esmu pārliecināts, ka Eiropas Komisija tās priekšsēdētāja Ž.M.Barrozu vadībā turpinās iesāktās iniciatīvas un pasākumus, lai pārvarētu globālās ekonomikas un finanšu krīzes radītās sekas un stiprinātu Eiropas Savienības starptautisko lomu un konkurētspēju,” norāda M.Riekstiņš.

9.februārī Strasbūrā Eiropas Parlamenta plenārsēdē tika apstiprināts jaunais Eiropas Komisijas sastāvs 2009.–2014.gadam. No klātesošajiem 697 deputātiem par nobalsoja 488 deputāti, pret – 137, bet atturējās 72 deputāti.

Eiropas Komisijas pilnvaru termiņš ir no 2010.gada 10.februāra līdz 2014.gada 31.oktobrim. Latvijas nominētajam komisāram Andrim Piebalgam jaunajā Eiropas Komisijā uzticēta attīstības politika. Plānots, ka Eiropas Komisijas jaunā sastāva pirmā sanāksme notiks šā gada 10.februārī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!