• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204879

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par starptautisko saistību pildīšanu ar Čehiju

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis nepieļauj dienesta transportlīdzekļu izmantošanu privātām vajadzībām. Tāds uzstādījums ir spēkā kopš viņa stāšanās amatā 2009.gada 12.martā.

Lai gan valstī iedzīvotāju ienākuma nodoklis par dienesta automašīnas izmantošanu personīgām vajadzībām ieviests tikai šā gada janvārī, Aizsardzības ministrijā jau pagājušā gada augustā ir pieņemti Noteikumi par dienesta transportlīdzekļu izmantošanu Aizsardzības ministrijā. Balstoties uz noteikumiem, ministrijas amatpersonas, ierēdņi, darbinieki un militārpersonas dienesta transportlīdzekli drīkst izmantot tikai dienesta braucieniem.

Ministrija ar minētajiem noteikumiem janvāra nogalē iepazīstinājusi arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Finanšu ministriju. Šīm iestādēm saskaņā ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska rezolūciju ir uzdots sagatavot vienotu regulējumu dienesta automašīnu un citas valsts mantas izmantošanai personiskām vajadzībām.

“Mums ir stingra nostāja pret nepamatotu valsts resursu izmantošanu privātām vajadzībām, tāpēc ministrijā ļoti stingri tiek kontrolēts resursu izlietojums,” uzsver I.Lieģis. Ministrs aicina arī citas iestādes nepieciešamības gadījumā iepazīties ar Aizsardzības ministrijas noteikumiem, kurus varētu izmantot kā paraugu.

Jau ziņots, ka Aizsardzības ministrija janvārī informējusi Valsts kanceleju, ka I.Lieģis auto lietojis tikai dienesta vajadzībām.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!