• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālā vizītē Slovēnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 46. Drošības konferenci Minhenē

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālā vizītē Slovēnijā


Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un viņa vadītā delegācija no 2. līdz 5.februārim uzturējās oficiālā vizītē Slovēnijas Republikā, kuras laikā Gundars Daudze tikās ar Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidentu Pavelu Gantaru un citām augstākajām Slovēnijas amatpersonām
Saeimas kancelejas foto

Oficiālās vizītes laikā Slovēnijā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Slovēnijas ārlietu ministru Samuelu Žbogaru, kā arī Nacionālās asamblejas Eiropas Savienības (ES) lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputātiem. Tikšanās laikā pārrunāti aktuālie ES jautājumi un abu valstu sadarbība ES.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Slovēnijai ir līdzīga nostāja būtiskos ES jautājumos, tostarp par ES Ārējo attiecību dienesta izveides principiem un Lisabonas līguma sniegto iespēju izmantošanu. Abas valstis arī atbalsta tālāku ES paplašināšanos. Puses vienojās aktivizēt regulāras konsultācijas starp abu valstu parlamentu Eiropas lietu komisijām un ārlietu komisijām, lai veiksmīgi sadarbotos Lisabonas līguma ietvaros.

“Lisabonas līgums nacionālajiem parlamentiem paver daudz plašākas iespējas ietekmēt Eiropas Savienības likumdošanas procesu. Vienlaikus tā ir pašu parlamentu atbildība meklēt atbalstu savai nostājai pie citiem parlamentiem. Latvija un Slovēnija radījušas visus priekšnoteikumus, lai sekmīgi izmantotu šādu konsultāciju sniegtās iespējas,” teica G.Daudze.

“Lisabonas līguma stāšanās spēkā Eiropas Savienībai radījusi pārbaudījumu – vai dalībvalstis spēs pieņemt un aizstāvēt vienotu nostāju tādos būtisko jautājumos kā ārējā un drošības politika un enerģētika,” tikšanās laikā atzina Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle. Vienlaikus viņa norādīja, ka jauno dalībvalstu interešu aizstāvēšana ES būs atkarīga no to spējas laikus definēt prioritārās jomas ES likumdošanas procesā.

Saeimas priekšsēdētājs no 2. līdz 5.februārim oficiālā vizītē Slovēnijā uzturējās pēc Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidenta Pavela Gantara uzaicinājuma.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!