• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par termiņu, kad var informēt par eksporta kredītu atteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204867

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par priekšlikumu – kompensēt IIN neizpildi

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par termiņu, kad var informēt par eksporta kredītu atteikumiem

Ekonomikas ministrija pagarina termiņu par vienu nedēļu, kuras laikā joprojām aicinām uzņēmējus iesniegt apliecinājumus, ka viņiem atteikti eksporta apdrošināšanas pakalpojumi uz Eiropas Savienības dalībvalstīm vai Austrāliju, Kanādu, Īslandi, Japānu, Jaunzēlandi, Norvēģiju, Šveici, Amerikas Savienotajām Valstīm.

Lai ļautu Latvijas Garantiju aģentūrai sniegt eksporta kredītu garantijas arī darījumiem uz Eiropas Savienības un atsevišķām Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalstīm – Austrāliju, Kanādu, Īslandi, Japānu, Jaunzēlandi, Norvēģiju, Šveici, Amerikas Savienotajām Valstīm, Latvijai jāapliecina minētā apdrošināšanas seguma neesamība vai trūkums Latvijā, t.i., Eiropas Komisijai jāiesniedz rakstiski apliecinājumi, ka pašreizējos tirgus apstākļos kredītrisku apdrošināšanas kompānijas Latvijas eksportētājiem ir atteikušas sniegt eksporta darījumu apdrošināšanas pakalpojumus uz ES un atsevišķām OECD valstīm.

“Mums dialogā ar Eiropas Komisiju nepieciešami dzelžaini pierādījumi. Ja Eiropas Komisijai nevarēsim iesniegt pietiekamu skaitu rakstisku apliecinājumu, ka Latvijā nav iespējams apdrošināt eksporta darījumus uz ES un atsevišķām OECD valstīm, diskusijas par šo jautājumu beidzam. Aicinām uzņēmējus būt aktīvākiem savu interešu aizstāvēšanā un līdz 15.februārim informēt ministriju par šādiem gadījumiem,” uzsver ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Šobrīd Ekonomikas ministrija saņēmusi pilnu dokumentu paketi tikai no viena komersanta, kuram atteikts šāds pakalpojums.

Ekonomikas ministrija norāda, ka komersantu iesniegtā informācija netiks publiskota un tā tiks izmantota tikai komunikācijā ar Eiropas Komisiju.

Aicinām uzņēmējus, kuriem tika atteikti eksporta apdrošināšanas pakalpojumi, līdz 15.februārim iesniegt Ekonomikas ministrijā:

• apliecinājumus, ka apdrošināšanas kompānijas ir atteikušas apdrošināt eksporta darījumus uz ES vai OECD valstīm, vai apjoms, par kādu ir apdrošināts eksporta darījums, ir samazināts;

• apdrošināšanas kompāniju atteikumus apdrošināt eksporta darījumus uz ES, OECD valstīm vai to paziņojumus, ka apjoms, par kādu tā apdrošina eksporta darījumu uz ES vai OECD valstīm, ir samazināts, norādot, kad ir notikusi limitu atcelšana/samazināšana un kā apdrošinātājs pamatoja savu lēmumu.

Informāciju aicinām nosūtīt vai iesniegt rakstiski Ekonomikas ministrijā (adrese: LR Ekonomikas ministrija, Rīga, Brīvības iela 55). Papildu informācijai lūdzam sazināties ar Renāru Špadi, EM Uzņēmējdarbības un eksporta nodaļas vecāko referentu – 67013023, renars.spade@em.gov.lv

Vienlaikus norādām, ka šādu aicinājumu jau gada sākumā esam nosūtījuši Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai, Latvijas Darba devēju konfederācijai, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijai, Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas uzņēmēju asociācijai, Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijai, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijai, Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācijai un Latvijas Kokrūpniecības federācijai.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!