• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iniciatīvu zemes kompensēšanas lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2010., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Naturalizācijas pārvaldes pārņemšanas gaitu

Vēl šajā numurā

09.02.2010., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iniciatīvu zemes kompensēšanas lietā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 3.februārī nolēma izstrādāt speciālu likumu, lai kompensētu zemi, kas zaudēta Latvijas un Krievijas robežlīguma noslēgšanas rezultātā. Komisijas deputāti pauda pārliecību, ka valstij jākompensē zaudētais īpašums un tas jāizdara maksimāli ātri.

“Starpvalstu līguma rezultātā privātīpašnieks zaudējis daļu no savas zemes. Tas ir unikāls gadījums, ko ministrijas gadiem ilgi nav spējušas atrisināt, tādēļ iniciatīvu savās rokās ņem deputāti,” norāda komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

1997.gadā Latvijas un Krievijas eksperti vienojās par starpvalstu robežlīniju, kuras rezultātā 8,2 hektāri meža zemes no Alūksnes rajona palika Krievijas teritorijā. Ārlietu ministrijas pārstāve skaidroja, ka vēsturisko zemes īpašumu nav iespējams atgūt, taču īpašniece pelnījusi līdzvērtīgu zemes īpašumu vai kompensāciju naudā. Pēc būtības tas ir gadījums, kad valsts īpašumu atsavina savām vajadzībām.

Komisijas deputāte Anna Seile skaidroja, ka šāda situācija izveidojusies vēl arī citiem īpašumiem, taču kopumā ir tikai daži šādi gadījumi.

Komisija nolēma likumprojekta sagatavošanai izveidot darba grupu, kurā darbosies Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas un Zemkopības ministrijas pārstāvji.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!