• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas apmeklētāju centra gada jubileju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.2010., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesisko regulējumu e-cigarešu izplatīšanai

Vēl šajā numurā

04.02.2010., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas apmeklētāju centra gada jubileju

28.janvārī, atzīmējot Saeimas Apmeklētāju un informācijas centra gada jubileju, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzsvēra apmeklētāju centra nozīmi, veicinot parlamenta pieejamību iedzīvotājiem.

Kopš apmeklētāju centra atvēršanas 2009.gada janvārī tajā individuāli vērsušies vairāk nekā 1000 interesentu, savukārt telefoniski atbildes sniegtas uz gandrīz 1300 jautājumiem. Kopš pagājušā gada sākuma kopumā Saeimā saņemti 5548 privātpersonu iesniegumi, no tiem centrā personīgi iesniegti 755.

G.Daudze jubilejas pasākumā sacīja, ka atvērts un ikvienam pieejams parlaments ir bijusi viņa darba prioritāte jau kopš stāšanās Saeimas priekšsēdētāja amatā. “Ideja izveidot Saeimas apmeklētāju centru ir pierādījusi ne tikai savu nepieciešamību, bet arī dzīvotspēju,” atzina Saeimas priekšsēdētājs.

Bijušais Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs, kurš bija viens no apmeklētāju centra izveides iniciatoriem, atzina, ka centra izveidi sekmēja kopīga ideju realizācija. “Ja nebūtu kopīgas gribas, nebūtu arī kopīga rezultāta,” teica S.Dolgopolovs.

Par godu apmeklētāju centra jubilejai tā telpās atklāta Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu zīmējumu izstāde. Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka parlaments ik gadu aktīvi iesaistās sabiedriskos pasākumos, piemēram, akcijā “Ēnu diena” un Atvērto durvju dienā, kas īpaši jauniešiem sniedz iespēju tuvāk iepazīt Saeimas darbu. Savukārt šī izstāde ir iespēja redzēt parlamentu bērnu acīm, uzsvēra G.Daudze.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs tika izveidots 2009.gada 29.janvārī, lai pilnveidotu parlamenta dialogu ar sabiedrību, kā arī veicinātu privātpersonu līdzdalību Saeimas darbā. Centra darbinieki sniedz uzziņas par parlamenta darbu, iespējām tikties ar Saeimas amatpersonām un apmeklēt Saeimas namu. Centra telpās var iepazīties arī ar informatīvajiem materiāliem un multimediju prezentācijām par Saeimu, tās vēsturi un darbu. Apmeklētāju centrā privātpersonas var iesniegt arī rakstisku iesniegumu Saeimai, kā arī uzzināt par iesnieguma virzību un atbildes sniegšanas termiņiem.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no pulksten 9 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas
informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!