• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar gada balvas "Zelta čiekurs" laureātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2010., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.02.2010., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar gada balvas “Zelta čiekurs” laureātiem

Izsakot pateicību par ieguldījumu Latvijas meža nozares attīstībā, 1.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” laureātiem.

Sveicot laureātus, Valsts prezidents uzsvēra: “Jūs esat īpaši cilvēki, jo Latvijā nav daudz Dieva dotu dabas bagātību, tikai dažas, un viena no tām ir mežs. To, cik mēs esam bagāti vai ne tik bagāti, nosaka tas, kā mēs mežu apsaimniekojam – kā mākam rīkoties ar mūsu bagātībām un labklājību. Mežs mums visiem ir arī vieta, kur atgūt spēkus un padomāt. Mežs ir mūsu latviešu mentalitāte.”

V.Zatlers pateicās meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” laureātiem par meža kopšanu, nākotnes attīstības plāniem un mūža veltīšanu mežam.

Meža nozares gada balvas “Zelta čiekurs” ieguvēji trīs nominācijās – “Par ilgtspējīgu saimniekošanu”, “Par inovatīvu uzņēmējdarbību” un “Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā” – tika paziņoti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 1.februāra pēcpusdienā. Savukārt balvas ieguvējus nominācijā “Par mūža ieguldījumu” konkursa rīkotāji paziņoja jau decembrī.

Tikšanās laikā Valsts prezidents kā Meža dienu patrons minēja arī ikgadējās, pavasarī visā Latvijas teritorijā notiekošās Meža dienas, aicinot visus tajās aktīvi piedalīties. “Šogad Meža dienas būs īpašas, jo atjaunotajai Latvijai ir 20 gadi. Ceru Meža dienās būt kopā ar jums, stādot kokus un veidojot mūsu ainavu,” teica V.Zatlers.

Meža dienas ir tradīcija, kas atjaunota no Latvijas brīvvalsts laikiem. Pavasarī no marta līdz maijam Valsts meža dienesta darbinieki kopīgi ar vietējām pašvaldībām, skolām un sadarbības partneriem rīko dažādus pasākumus meža īpašniekiem, vietējiem iedzīvotājiem un skolu jaunatnei.

Valsts prezidenta preses dienests

Gada balvas “Zelta čiekurs” ieguvēji

Meža nozares Gada balva “Zelta čiekurs” ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozares attīstībā.

“Zelta čiekuru” par mūža ieguldījumu Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes profesoram, inženierzinātņu doktoram Leonardam Līpiņam, Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” vadošajam pētniekam, mežzinātņu doktoram Imantam Baumanim, bijušajam Bauskas mežrūpniecības saimniecības un SIA “Lāns” direktoram Egīlam Āboliņam, arodapvienības “Koncerna Latvijas Finieris arodbiedrība” priekšsēdētājai Mirdzai Bondarei un asociāciju “Latvijas Koks” un “Latvijas Mēbeles” izpilddirektoram Andrim Plezeram pasniedza zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis. Visi Gada balvas ieguvēji savu mūžu veltījuši meža nozares attīstībai un ir profesionāļi savā jomā, kuru devumu augstu novērtējuši meža nozares pārstāvji. Balvas ieguvēji saņēma arī Ministru kabineta Atzinības rakstus.

Meža nozares Gada balvas “Zelta čiekurs” par inovatīvu uzņēmējdarbību laureātus sveica ekonomikas ministrs Artis Kampars un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Balvu “Zelta čiekurs” saņēma AS “Latvijas valsts meži”, bet SIA “Eibe L” un SIA “Vika Wood” ieguva atzinības rakstus.

Balvas par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā laureātus sveica izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes profesors Zigurds Saliņš. Balvu “Zelta čiekurs” saņēma Līvānu 1.vidusskolas bioloģijas un dabaszinību skolotāja, Līvānu Bērnu un jauniešu centra Vides pētnieku pulciņa skolotāja Regīna Stikāne, atzinības rakstus – Ziemeļvidzemes virsmežniecības Amatas mežniecības mežsardze Dace Eipure un Konsultāciju pakalpojumu centra Apmācību centra “Pakalnieši” vadītāja Inese Mailīte.

Balvu “Zelta čiekurs” par ilgtspējīgu saimniekošanu saņēma meža īpašnieks Jānis Folkmanis, bet atzinības rakstu – meža īpašnieks Jānis Vīgants. Balvas pasniedza vides ministrs Raimonds Vējonis un publicists Aivars Berķis.

Meža nozares Gada balvas “Zelta čiekurs” pasniegšanas ceremonija jau kļuvusi par tradīciju. Zelta čiekurs sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu: dvēselē vienkāršs, formā izsmalcināts, atvērts kā saule, silts kā mājas svētība un sīksts kā latvietis. Nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.

Zemkopības ministrijas Meža departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!