• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par maksājuma atlikšanu mīnu kuģu iepirkumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par kopīgām valsts izaugsmes prioritātēm un mērķiem

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par maksājuma atlikšanu mīnu kuģu iepirkumā

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis un ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts tikās ar Nīderlandes Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāku de Frīzu, lai vienotos par izmaiņām līgumā, kas paredz mīnu kuģu iegādi no Nīderlandes.

Sarunu laikā Nīderlandes delegācija pauda izpratni par Latvijas sarežģīto ekonomisko situāciju, kuras rezultātā finansējums aizsardzības nozarei 2010.gadā ir samazināts par 50% salīdzinājumā ar 2008.gadu.

Tikšanās dalībnieki vienojās par izmaiņu veikšanu noslēgtajā līgumā. Panāktā vienošanās paredz divu gadu maksājumu 16 miljonus eiro atlikt līdz 2013.gadam. Papildu šai vienošanās Latvija un Nīderlande kopīgi meklēs iespējamo pircēju diviem līgumā iekļautajiem kuģiem.

“Esmu gandarīts par sarunu iznākumu. Nīderlandes puse izprot Latvijas sarežģīto finansiālo situāciju un ir izrādījusi nozīmīgu pretimnākšanu. Sarunu rezultātā Latvijai ir izdevies panākt izdevīgu maksājuma grafiku, kas noņems spriedzi no aizsardzības nozares 2010.gada budžeta,” teica aizsardzības ministrs I.Lieģis.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis informēs Ministru prezidentu par panākto vienošanos un par tālāko procedūru līguma izpildē. I.Lieģis uzskata, ka Latvija joprojām spēs izpildīt Jūras spēkiem deleģētos valsts aizsardzības uzdevumus ar tās rīcībā jau esošajiem kuģiem.

Latvija turpinās piedalīties starptautiskās sadarbības projektos atbilstoši budžeta līdzekļiem, kas piešķirti aizsardzības nozarei.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!