• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Apmeklējot Kalpaka muzeju un piemiņas vietu "Airītes’’. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Piedaloties Karoga dienas atzīmēšanā Skrundā

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Apmeklējot Kalpaka muzeju un piemiņas vietu “Airītes’’

29.janvārī aizsardzības ministrs Imants Lieģis Saldus novada Zirņu pagastā apmeklēja Latvijas nacionālā karaspēka pirmā komandiera Oskara Kalpaka muzeju un piemiņas vietu “Airītes’’, kas 2007.gada novembrī cieta ugunsgrēkā.

Vizītes ietvaros aizsardzības ministrs nolika ziedus pie pulkveža O.Kalpaka, kapteiņa N.Grundmaņa, virsleitnanta P.Krieva un leitnanta J.H.Šindera piemiņas vietām.

I.Lieģis kopā ar Latvijas Kara muzeja direktori Aiju Fleiju apskatīja Oskara Kalpaka muzejā notiekošos atjaunošanas darbus. Ministrs norādīja, ka pēc iespējas ātrāk jāveic visi nepieciešamie darbi, lai varētu sākt muzeja fasādes atjaunošanu un jumta uzlikšanu. Svarīgi ir turpināt arī ekspozīcijas atjaunošanu. “Muzejam ir gan kultūrvēsturiska, gan simboliska vērtība, tāpēc ir svarīgi, lai tas pēc iespējas drīzāk būtu atvērts apmeklētājiem. Īpašu uzmanību pievērsīšu tam, lai muzeja atjaunošana ritētu bez liekas aizķeršanās,” uzsvēra I.Lieģis

Jau ziņots, pēc ugunsgrēka 2007.gada 23.novembrī O.Kalpaka muzejs ir slēgts. Tomēr apmeklētājiem ir pieejama piemiņas vieta, kurā notiek ekskursijas. Ir arī iecere izveidot nelielu informatīvu izstādi, piemērotu izvietošanai brīvā dabā.

Visi, kuri vēlas palīdzēt atjaunot ugunsgrēkā cietušo O.Kalpaka muzeju, var ieskaitīt ziedojumus arī Latvijas Kara muzeja pastāvīgajā ziedojumu kontā: Latvijas Kara muzejs, reģ.Nr.90000020203, Valsts kase TREL LV22, LV94 TREL 7100 0300 0000 0, ar norādi Oskara Kalpaka muzejam. Ziedotie līdzekļi tiks ieguldīti O.Kalpaka muzeja apkārtnes labiekārtošanā un muzeja ekspozīcijas atjaunošanā.

Līdz šim ziedojumu kontā ieskaitīti 5262,52 lati.

Latvijas nacionālā karaspēka komandiera pulkveža O.Kalpaka piemiņas muzejs tika atklāts 1936.gadā. Padomju laikos muzeja ēkā bija izvietota pasta nodaļa. 1990.gada 11.novembrī tika atklāts atjaunotais O.Kalpaka muzejs. Kopš 2007.gada muzejs un piemiņas vieta ir Latvijas Kara muzeja atsevišķa struktūrvienība.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!