• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Piedaloties Londonas konferencē par Afganistānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par lēmumu attiecībā uz Liepājas elektrostaciju

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Piedaloties Londonas konferencē par Afganistānu

28.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, piedaloties Londonas konferencē par Afganistānu, informēja par Latvijas valdības lēmumu atbalstīt civilās iesaistes palielināšanu un papildus attīstības palīdzības pasākumu īstenošanu Afganistānā. Vienlaikus M.Riekstiņš norādīja, ka starptautiskā sabiedrība, tostarp Latvija, sagaida stingru Afganistānas valdības apņemšanos strādāt, lai sekmētu drošību un stabilitāti valstī.

“Prioritāšu sarakstā pirmajiem soļiem jābūt vērstiem uz atbildības nodošanu Afganistānai par drošības situāciju valstī. Attīstot Afganistānas Nacionālos drošības spēkus, sagaidām, ka tiks izveidots arvien vairāk labi apmācītu un darbotiesspējīgu vietējās karaspēka un policijas vienību,” norādīja M.Riekstiņš.

Ministrs M.Riekstiņš akcentēja Latvijas ieguldījumu drošības situācijas stabilizēšanā, tai skaitā atbalstot un apmācot Afganistānas Nacionālos drošības spēkus. Latvijas militārpersonas piedalās Operacionālajā padomdevēju un sadarbības grupā (OMLT), kas veic Afganistānas nacionālās armijas vienību apmācību Kunāras un Nuristānas provincē valsts austrumu daļā. Vienlaikus tiek īstenoti projekti Afganistānas nacionālās policijas atbalstam. M.Riekstiņš uzsvēra, ka Latvija turpinās iesaisti NATO Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) operācijā un ES policijas misijā Afganistānā (EUPOL Afghanistan).

Latvijas kontingenta lielums ISAF operācijā ir 175 militārpersonas. ES Policijas misijā Afganistānā pašlaik strādā viens Latvijas policijas pārstāvis, taču tuvākajā laikā Latviju misijā pārstāvēs trīs Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieki.

Londonas konferences par Afganistānu mērķis bija apspriest starptautiskās sabiedrības un Afganistānas valdības tālākos uzdevumus. Konferenci atklāja Afganistānas prezidents Hamids Karzajs, ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns un Apvienotās Karalistes premjers Gordons Brauns. Šā gada pirmajā pusē paredzēta konference Kabulā, kurā notiks diskusijas par Afganistānas līgumu, afgāņu drošības spēkiem, institūciju pilnveidošanu, ekonomisko attīstību un sabiedrības samierināšanu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!