• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 14. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2001., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa amata kandidatūrām

Vēl šajā numurā

16.05.2001., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 14. maija sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fonda finansu līdzekļu izmantošanu" . Rīkojuma projekts paredz, ka līdzekļi izmantojami Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes iedzīvotāju veselības un vispārējās labklājības nodrošināšanai, vides sanācijas un vides aizsardzības pasākumiem Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnē un Krievijas militāro pensionāru brīvprātīgas repatriācijas īstenošanai. Lēmumus par līdzekļu izmantošanu pieņem Latvijas Vides aizsardzības fonda padome.

Akceptēts noteikumu projekts "Par Ministru kabineta 1994.gada 3.maija lēmuma Nr.57 "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondu" atzīšanu par spēku zaudējušu" .

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Dzīvnieku aizsardzības likumā . Grozījumi paredz noteikt Sanitārajai robežinspekcijai atbilstoši tās kompetencei veikt likuma uzraudzību un kontroli, kā arī deleģēt Ministru kabinetam pieņemt noteikumus par vispārīgajām labturības prasībām lauksaimniecības dzīvniekiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Kārtība, kādā izsniedzama algas nodokļa grāmatiņa" . Tie noteiks kārtību, kādā fiziskajai personai — iekšzemes iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājam — izsniedzama algas nodokļa grāmatiņa, ar kuras palīdzību tiek nodrošināta nodokļa maksātāju uzskaite, iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksāšanas kontrole, neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu pareiza piemērošana, kā arī grāmatiņas veidlapas formu.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1996.gada 9.jūlija noteikumos Nr.253 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa administrēšanas funkcijām" .

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par pārskatu par valsts fondēto pensiju shēmas darbību" . Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā katru gadu tiek sastādīts pārskats par valsts fondēto pensiju shēmas darbību, kurš sniegtu patiesu un skaidru priekšstatu par fondēto pensiju shēmas pārvaldi, veiktajām iemaksām, līdzekļu pārskaitījumiem, kā arī par fondēto pensiju shēmas dalībnieku kontu uzskaites atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1996.gada 10.septembra noteikumos Nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem" .

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra" .

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par alkoholisko dzērienu (izņemot vīnu, pārējos raudzētos dzērienus un starpproduktus) daudzuma noteikšanu, spirta zudumu uzskaiti un spirta daudzuma kontroles metodiku" . Tie noteiks zudumu uzskaites kārtību un spirta daudzuma kontroles metodiku jēlspirta un spirta ražošanas uzņēmumos, kārtību, kādā spirta patērētāji veic spirta uzskaiti, kārtību, kādā, aprēķinot akcīzes nodokli, nosakāms likuma "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem" 7.panta pirmās daļas 4.un 5.punktā minēto alkoholisko dzērienu daudzums litros 20°C temperatūrā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu" .

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā personas šķērso Latvijas Republikas valsts robežu" . Pēc šo noteikumu spēkā stāšanās spēku zaudēs Ministru kabineta 2000.gada 4.jūlija noteikumi Nr.222 "Kārtība, kādā bērns šķērso Latvijas Republikas valsts robežu".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas" .

Akceptēts noteikumu projekts "Triju jaunā standarta UMTS mobilo telekomunikāciju licenču (viena — arī GSM 1800 standartā) izsoles konsultanta izvēles konkursa nolikums" .

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 2000.gada 22.augusta noteikumos Nr.296 "Noteikumi par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjoma un valodas prasmes pārbaudes kārtību" .

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!