• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turcijas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2010., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2010. gada 21. janvārī

Vēl šajā numurā

02.02.2010., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turcijas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 26.janvārī tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Aiši Aihanu Asju, kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Sveicot Turcijas vēstnieci Latvijas parlamentā, G.Daudze abu valstu attiecības raksturoja kā labas un ļoti konstruktīvas, atzīstot, ka nav izsmeltas iespējas vēl aktīvākai sadarbībai. “Turcija ir viena no divdesmit lielākajām pasaules ekonomikām, un, ja palūkojamies uz savstarpējo tirdzniecības apjomu, ir skaidrs, ka mums vēl ir daudz iespēju attīstīt biznesa sakarus,” teica G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs vēstniecei apliecināja, ka Latvija iestājas par Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesu un atbalsta Turciju ceļā uz dalību ES. Pārrunājot sadarbību starptautiskajās organizācijās, G.Daudze uzsvēra Turcijas līdzdalību NATO misijā Afganistānā un tās aktīvo iesaisti kaimiņvalsts atjaunošanas procesā.

Jaunā Turcijas vēstniece apliecināja, ka viņas darbā prioritāte būs ne tikai politisko, bet arī ekonomisko saišu stiprināšana. Viņa pastāstīja, ka jau sākusi interesēties par iespējām attīstīt abām valstīm izdevīgus projektus, piemēram, pasažieru aviopārvadājumu jomā.

Vēstniece arī norādīja, ka būtiski ir veicināt nepastarpinātus sakarus starp abu valstu iedzīvotājiem, piemēram, organizējot Latvijas akadēmiķu lekcijas Turcijas augstskolās.

Aiše Aihana Asja ir otrā Latvijā rezidējošā Turcijas vēstniece. Pirms tam bijusi Turcijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Luksemburgā, strādājusi Turcijas pārstāvniecībās NATO, Vīnē, Belgradā, Damaskā un Frankfurtē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!