• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2010., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.01.2010., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā

01.JPG (16501 bytes)
Latvijas Republikas Valsts prezidents Valdis Zatlers no 26. līdz 31.janvārim uzturas Šveicē, kur piedalās ikgadējā Pasaules ekonomikas forumā Davosā. Vizītes ietvaros Valdis Zatlers trešdien, 27.janvārī, ieinteresētā sarunā tikās ar Davosas Pasaules ekonomikas foruma dibinātāju un vadītāju prof. Klausu Švābu (attēlā), bet vakar, 28.janvārī, ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu un Īslandes prezidentu Olafuru Ragnaru Grimsonu
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Valdis Zatlers Davosā Pasaules ekonomikas forumā 27.janvārī sniedza tiešraides interviju televīzijas kanālam “Russia Today”, skaidrojot Latvijas ekonomikas atveseļošanas programmu. V.Zatlers norādīja uz pozitīvajām tendencēm Latvijas tautsaimniecībā, kas dod pamatu sagaidīt makroekonomisko rādītāju uzlabošanos gada otrajā pusē.

Valsts prezidents intervijā pauda gandarījumu par 27.janvārī publiskoto Eiropas Komisijas ziņojumu, kas atzinīgi vērtē Latvijas panākto budžeta konsolidācijas un reformu jomā pagājušā gada laikā. Atbildot uz jautājumu par Eiropas Savienības iesaisti Latvijas ekonomikas atveseļošanas programmā, Valsts prezidents uzsvēra: valsts dalība Eiropas Savienībā ir veicinājusi, ka četras piektdaļas no pieejamā aizdevuma nodrošina tieši Eiropas Savienības institūcijas un dalībvalstis, kā arī Ziemeļvalstis.

No rīta Valsts prezidents V.Zatlers tikās ar Davosas Pasaules ekonomikas foruma dibinātāju un vadītāju prof. Klausu Švābu. Tikšanās laikā abi pārrunāja šāgada foruma mērķus un jaunās paaudzes iesaistīšanu foruma diskusijās. Valsts prezidents pateicās K.Švābam par vizīti Rīgā un lasīto lekciju Latvijas Universitātē Valsts prezidenta lekciju cikla ietvaros 28.septembrī. Profesora kungs no savas puses pauda gandarījumu par iespēju viesoties Rīgā un uzrunāt Latvijas Universitātes auditoriju. 27.janvārī V.Zatlers piedalījās diskusiju sesijās par drošību 21.gadsimtā, ekonomiskās pēckrīzes vērtību pārvērtēšanu un ekonomikas atjaunošanu.

Davosas Pasaules ekonomikas foruma laikā 28.janvārī Valsts prezidents V.Zatlers tikās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu. Sarunas laikā prezidenti pārrunāja abu valstu attiecību attīstību kopš 2009.gada augustā notikušās Latvijas prezidenta valstsvizītes Baku, īpaši uzsverot ekonomiskās sadarbības pieaugumu vizītes rezultātā. I.Alijevs atzīmēja Latvijas produktu popularitāti Azerbaidžānā un minēja, ka nesen notikušajā lauksaimniecības izstādē Baku tika izrādīta liela interese par Latvijas uzņēmēju produkciju.

Abi prezidenti pārrunāja arī enerģijas drošības jautājumus, īpaši “Nabucco” gāzesvada projekta attīstību, kas nodrošinātu alternatīvu iespēju Eiropas tirgus apgādei ar gāzi no Kaukāza un Centrālāzijas valstīm. Tika pārrunāta arī drošības situācija Kaukāza reģionā un iespējas to uzlabot. Tikšanās beigās abi valstu prezidenti vienojās par Azerbaidžānas kolēģa valstsvizīti uz Latviju šā gada otrajā pusē.

Valsts prezidents V.Zatlers tikās arī ar Īslandes prezidentu Olafuru Ragnaru Grimsonu, lai pārrunātu ekonomisko izaicinājumu pārvarēšanas gaitu Latvijā un Īslandē. Pievēršoties ziemeļvalsts dalības Eiropas Savienībā jautājumam,

1.JPG (32671 bytes)
2.JPG (17519 bytes)
Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers kopā ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu Davosā 28.janvārī (augšējā attēlā); Valdis Zatlers, sarokojoties ar Īslandes prezidentu Olafuru Ragnaru Grimsonu (apakšējā attēlā)
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

prezidents uzsvēra pozitīvo lomu, ko Eiropas Savienība ir spēlējusi Latvijas ekonomiskās atveseļošanas programmas īstenošanā, kā arī Latvijas vēlmi un iespējas dalīties ar informāciju par pievienošanās procesu un dalību Eiropas Savienībā. Īslandes prezidents izteica vēlmi regulāri veikt divpusējās konsultācijas par šiem jautājumiem nākamo gadu laikā.

Abu valstu prezidenti atzīmēja pozitīvo lomu, ko Īslande veica Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanā, pirmā atzīstot Latvijas neatkarību 1991.gadā. Tikšanās nobeigumā Īslandes prezidents uzaicināja Valsts prezidentu apmeklēt Īslandi valstsvizītē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!