• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Kuldīgas pašvaldības iepirkumu konkursu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2010., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.01.2010., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Kuldīgas pašvaldības iepirkumu konkursu revīziju

 Kuldīgas pašvaldības organizētie iepirkumu konkursi nenodrošina efektīvu valsts līdzekļu izmantošanu, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

VK atklājusi, ka iepirkumu komisijas kļūdainas, nevienlīdzīgas un netaisnīgas pretendentu vērtēšanas un pieņemto lēmumu rezultātā pašvaldība ir uzņēmusies saistības, kas var radīt nepamatotu finanšu izlietojumu 145 488 latu apmērā.

Konkursā par Piltenes un Liepājas ielas un daļas no Pilsētas laukuma rekonstrukciju iepirkumu komisija nepamatoti, vienā no vērtēšanas kritērijiem piešķirot maksimālo punktu skaitu, lai gan saskaņā ar pašu noteikto vērtēšanas metodiku bija jāpiešķir divreiz mazāks punktu skaits, par uzvarētāju atzinusi pretendentu ar visaugstāko līgumcenu 1 436 142 lati (bez PVN), kura par 542 017 latiem (bez PVN) jeb 62% pārsniedza zemāko piedāvāto. Nesamērīgi augstā uzvarētāja līgumcena nav atturējusi pašvaldības vadību no iepirkuma līguma noslēgšanas.

VK konstatējusi, ka iepirkumu konkursu nolikumi ietver tādas nepamatotas prasības pretendentiem, kas ierobežo brīvu konkurenci un pieļauj subjektīvas vērtēšanas iespējas.

Konkursu nolikumos prettiesiski noteikti stingrāki ierobežojumi darbu izpildē iesaistīt apakšuzņēmējus.

Vienā no nolikumiem noteikta prasība, ka projekta vadītājam un būvdarbu vadītājam jābūt izsniegtam tikai LR Būvinženieru savienības būvprakses sertifikātam ēku būvdarbu vadīšanā.

Nosakot prasību, ka būvdarbu vadītājam jābūt vismaz piecu gadu pieredzei būvniecībā un vismaz trīs gadu pieredzei būvdarbu vadīšanā, netiek paredzēta iespēja pretendentam apliecināt savas spējas, pievienojot informāciju par iepriekš paveiktajiem darbiem.

Nolikumā paredzēts ierobežojums piedalīties konkursā personām, kas piedalījušās konkursa nolikuma sagatavošanā, neparedzot iespēju pretendentiem apliecināt, ka tiem nav priekšrocību attiecīgajā iepirkuma procedūrā.

Iepirkumu komisija nav vērtējusi lētāko piedāvājumu konkursā par ēku kompleksa būvniecību Baznīcas ielā 1 un Strautu ielas rekonstrukciju, norādot, ka pretendents ir nokavējis piedāvājumu iesniegšanas termiņu. Šādā gadījumā komisijai nav tiesību atvērt iesniegto piedāvājumu, taču pieteikums ticis reģistrēts un atvērts.

Pašvaldība nelikumīgi un nepamatoti visos revīzijā pārbaudītajos iepirkumu līgumos jau sākotnēji ir paredzējusi rezervi neparedzētajiem darbiem 167 018 latus (bez PVN), kuru noteikšanai ir jāpiemēro sarunu procedūra un jāsaņem Iepirkumu uzraudzības biroja atļauja.

Likumības revīzija “Atsevišķu Kuldīgas novada pašvaldības iepirkumu atbilstība normatīvo aktu prasībām” aptvēra piecas Kuldīgas pašvaldības veiktās publisko iepirkumu procedūras laikā no 2009.gada 1.janvāra līdz 2009.gada 30.jūnijam. 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!