• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010. gada 21. janvāra sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2010., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204286

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas kā pilntiesīga starptautisko tiesību subjekta gadskārtā

Vēl šajā numurā

28.01.2010., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010. gada 21. janvāra sēdes stenogramma (sākums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Man būtu lūgums nozvanīt vēl... Mums pilnīgi acīm redzami nav kvoruma... Pēc minūtes vajadzētu sākt...

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Sākam Saeimas 21.janvāra kārtējo sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Muižnieces, Kraukļa, Ārberga, Kučinska un Spurdziņa priekšlikumu iekļaut sadaļā “Prezidija ziņojumi par saņemtajiem likumprojektiem” šo deputātu iesniegto likumprojektu “Par pilnvarojumu Minis­tru kabinetam aizņemties finanšu līdzekļus starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu darba kārtības grozījumu? (No zāles: “Ir iebildumi!”) Deputāti iebilst.

Līdz ar to mums šis jautājums ir jāizlemj balsojot. Lūdzu zvanu! Balsosim par iespējamiem darba kārtības grozījumiem, iekļaujot sadaļā “Prezidija ziņojumi par saņemtajiem likumprojektiem” deputātu Muižnieces, Kraukļa, Ārberga, Kučinska un Spurdziņa iesniegto likumprojektu “Par pilnvarojumu Ministru kabinetam aizņemties finanšu līdzekļus starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 38, atturas – 3. Darba kārtība nav grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu “Grozījumi Publisko iepirkumu likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumus šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis vēl vienu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas iesniegumu ar lūgumu grozīt šodienas sēdes darba kārtību un iekļaut tajā likumprojektu “Grozījumi Ieroču aprites likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Šī pati komisija ir iesniegusi arī lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā likumprojektu “Latvijas Republikas Zemessardzes likums” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Savukārt Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz iekļaut šā gada 21.janvāra sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par piekrišanu 9.Saeimas deputāta Imanta Kalniņa saukšanai pie administratīvās atbildības”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz arī iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par piekrišanu 9.Saeimas deputāta Staņislava Šķestera saukšanai pie administratīvās atbildības”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas dalību Kioto protokola elastīgajos mehānismos”” un izskatīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Līdz ar to, godātie kolēģi, tagad turpināsim izskatīt šodienai apstiprināto darba kārtību, un pirmais punkts apstiprinātajā darba kārtībā ir patstāvīgā priekšlikuma izskatīšana, tas ir lēmuma projekts “Par pilnvarojumu Ministru kabinetam aizņemties finanšu līdzekļus starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros”. Un iesniedzēji šim patstāvīgajam priekšlikumam bija Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Turklāt Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu deputātu iesniegumu, kuri, pamatojoties uz Saeimas Kārtības ruļļa 135.panta pirmo daļu, lūdz no Saeimas sēdes darba kārtības izslēgt šo lēmuma projektu, jo 135.panta pirmā daļa saka, ka šī lieta pēc būtības nav apspriežama Saeimā. Un pamatojums šobrīd ir tāds, ka mēs tikko kā, iepriekšējā ārkārtas sēdē, esam pieņēmuši analoģisku lēmumu. Līdz ar to jautājums: vai deputātiem ir iebildumi, ka šis lēmuma projekts tiek izslēgts no sēdes darba kārtības? Deputāti neiebilst. Tātad sēdes darba kārtība ir grozīta un šis lēmuma projekts no sēdes darba kārtības ir izslēgts.

Savukārt es atgādinu, ka Saeimas Prezidijs ir sasaucis šodien 15 minūtes pēc šodienas kārtējās sēdes pirmā jautājuma izskatīšanas Saeimas otru, ārkārtas, sēdi, kuras darba kārtībā ir finanšu ministra ziņojuma izskatīšana. Šī ārkārtas sēde ir sasaukta pēc Ministru prezidenta iniciatīvas. Tā kā mēs pirmo darba kārtības punktu esam izslēguši no darba kārtības, tad līdz ar to faktiski ir uzskatāms, ka šis darba kārtības punkts ir izskatīts. Līdz ar to mums ir šobrīd jāizsludina pārtraukums kārtējā sēdē un acīmredzot pēc 15 minūtēm, tātad bez divdesmit minūtēm divpadsmitos, mēs sākam Saeimas ārkārtas sēdi, kurā mēs izskatīsim finanšu ministra ziņojumu.

Tagad pārtraukums.

Es domāju, ka reģistrācija nav nepieciešama šobrīd. Pārtraukums – 15
minūtes.

Pārtraukums

Stenogrammas nobeigums — Saeimas materiālu nākamajā, 5.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!