• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dienvidkorejas parlamenta delegācijas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2010., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju

Vēl šajā numurā

28.01.2010., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dienvidkorejas parlamenta delegācijas vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 20.janvārī, tiekoties ar Korejas Republikas Nacionālās asamblejas Korejas un Latvijas draudzības asociācijas delegāciju, pārrunāja abu valstu parlamentāros kontaktus un iespējas veicināt ekonomisko sadarbību.

Sveicot viesus Saeimā, G.Daudze akcentēja Dienvidkorejas parlamenta delegācijas vizītes vēsturisko nozīmi, norādot, ka šī ir pirmā Dienvidkorejas parlamenta deputātu vizīte Latvijā. “Ceru, ka jūsu viesošanās būs auglīga un kļūs par stūrakmeni ciešāku partnerattiecību veidošanā gan politiskās, gan ekonomiskās sadarbības jomā,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Pārrunājot abu valstu divpusējās attiecības, G.Daudze apliecināja Latvijas ieinteresētību veidot intensīvāku ekonomisko sadarbību ar Dienvidkoreju. Ņemot vērā mūsu valsts izdevīgo ģeogrāfisko izvietojumu, Saeimas priekšsēdētājs aicināja Dienvidkoreju izvērtēt iespēju izmantot Latvijas pieredzi tranzīta un loģistikas pakalpojumu jomā, kā arī augsto tehnoloģiju nozarēs.

Dienvidkorejas parlamentārieši pauda cerību, ka tuvākajā nākotnē Seulā tiks atvērta Latvijas vēstniecība, bet Rīgā – Dienvidkorejas diplomātiskā pārstāvniecība. Puses atzina, ka Latvijas un Dienvidkorejas uzņēmēju kontaktus veicinātu arī tiešo avioreisu izveide starp abām valstīm.

Sadarbība aviopārvadājumu jomā tika pārrunāta, arī Dienvidkorejas parlamenta delegācijai tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem. Komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš vērsa uzmanību uz Rīgas starptautiskās lidostas un nacionālās aviokompānijas “airBaltic” straujo izaugsmi. Tāpat pārrunāti arī abu valstu parlamentārie kontakti un sadarbība starptautiskajās organizācijās. A.Bērziņš pateicās par līguma par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem ratifikāciju Dienvidkorejas parlamentā.

Ar Dienvidkorejas parlamentāriešiem 20.janvārī tikās arī Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu. Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu politiskie un ekonomiskie kontakti, tostarp sadarbība augsto tehnoloģiju, kodolenerģētikas un izglītības jomā.

Korejas Republikas Nacionālās asamblejas delegācija Latvijā uzturējās no 19. līdz 21.janvārim.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!