• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Krievijas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2010., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204185

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Nodomu vēstuli Starptautiskajam Valūtas fondam

Vēl šajā numurā

26.01.2010., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Krievijas politiskajām konsultācijām

 21.janvārī Rīgā notika Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju politiskās konsultācijas. Latvijas delegācijas vadītājs, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis un Krievijas puses delegācijas vadītājs, Krievijas ārlietu ministra vietnieks Vladimirs Titovs pārrunāja plašu divpusējo, kā arī aktuālāko starptautisko jautājumu loku.

Konsultāciju laikā abu valstu pārstāvji vienojās, ka Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova vizīte Latvijā varētu notikt šā gada pavasarī, kuras laikā būtu iespējams parakstīt līgumu par sadarbību cīņā pret noziedzību, it īpaši tās organizētajās formās, līgumu par sadarbību tūrismā un līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Ārlietu dienesti vienojās turpināt darbu pie tālākas politiskā dialoga attīstības, tai skaitā visaugstākajā līmenī, piepildot to ar saturu.

Sarunu gaitā A.Teikmanis un V.Titovs apsprieda abu valstu ekonomiskās sadarbības jautājumus, tostarp pastiprināto Latvijas autopārvadātāju pārbaudi uz robežas, Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas noslēgtās muitas ūnijas ietekmi uz Latvijas uzņēmēju iespējām Austrumu tirgū. Tāpat puses pārrunāja abu valstu darba kārtībā esošos līgumprojektus, tai skaitā par investīciju veicināšanu un aizsardzību, par valsts robežas šķērsošanas vietām un pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu.

Lai sekmētu ekspertu darbu pie minētajiem un citiem līgumprojektiem, jautājumiem, puses vienojās, ka Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijai ir aktuāli nākamo sēdi noturēt jau līdz vasarai, pirms tam organizējot komisijas darba grupu darbu.

Skarot starptautisko jautājumu loku, Latvijas pārstāvji atzinīgi novērtēja Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 14.protokola ratificēšanu Krievijas Valsts domē. Abu valstu pārstāvji pārrunāja situāciju Kaukāzā, Irānā, Tuvajos Austrumos, Centrālāzijas reģionā, kā arī Krievijas attiecības ar ES un NATO.

Iepriekšējās Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju politiskās konsultācijas notika 2009.gada 5.martā Maskavā. Puses vienojās, ka nākamās konsultācijas notiks Krievijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!