• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par investīcijām maziem un vidējiem uzņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2010., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā Davosā

Vēl šajā numurā

26.01.2010., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par investīcijām maziem un vidējiem uzņēmumiem

 22.janvārī Eiropas Investīciju fonds parakstīja līgumu ar investīciju kompāniju “Baltcap Management Latvija” par riska kapitāla fonda izveidi, kas nodrošinās 30 miljonu eiro pieejamību Latvijas maziem un vidējiem uzņēmumiem.

Investīcijas tiks ieguldītas uzņēmumos ar mērķi ieviest dzīvē inovatīvas, dzīvotspējīgas un uz eksportu orientētas biznesa idejas.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsver: “Līguma parakstīšana nozīmē, ka Latvijas uzņēmējiem tuvāko gadu laikā būs pieejamas investīcijas 30 miljonu eiro apmērā. Ekonomiskās lejupslīdes apstākļos finansējuma pieejamības palielināšana uzņēmumiem ir ļoti būtisks faktors tautsaimniecības atveseļošanai, līdz ar to “Baltcap” riska kapitāla fonda izveide un darbības uzsākšana nāk īstajā laikā.”

Šis ir pirmais līgums, ko Eiropas Investīciju fonds noslēdz ar kādu no Latvijas finanšu institūcijām. Iecerēts, ka šā gada pirmajā pusē tiks noslēgti vēl vairāki līgumi, līdz ar to Latvijas uzņēmējiem tuvāko gadu laikā būs pieejams finansējums investīciju veikšanai 155 miljonu eiro, no tiem 91,5 miljoni eiro – ES struktūrfondu un valsts budžeta līdzekļi.

Ekonomikas ministrija ar dažādu finanšu institūciju – Eiropas Investīciju fonda, Latvijas Hipotēku un zemes bankas, Latvijas Garantiju aģentūras – palīdzību ievieš vairākas finanšu instrumentu valsts atbalsta programmas – piemēram, garantijas uzņēmumu konkurētspējas uzlabošanai, īstermiņa eksportkredītu garantijas, aizdevumus uzņēmumu konkurētspējas uzlabošanai u.c.

Šobrīd eksporta garantiju programmā uzņēmēji vēl var pieteikties uz kopējo finansējumu 25 miljoni eiro, uzņēmumu konkurētspējas uzlabošanas garantijas pieejamas 122 miljonu eiro apjomā, savukārt Latvijas Hipotēku un zemes bankas aizdevumu programmā uzņēmumu konkurētspējas uzlabošanai vēl pieejami kredītlīdzekļi 40 miljoni eiro.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!