• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par atbalsta pasākumiem veselības aprūpes saņemšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2010., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu

Vēl šajā numurā

22.01.2010., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par atbalsta pasākumiem veselības aprūpes saņemšanā

“Pagājušajā nedēļā valdībā apstiprinātais lēmums par atbalsta pasākumu paplašināšanu veselības aprūpes saņemšanā iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem stāsies spēkā tuvākajā laikā. Šobrīd vēl jāveic jautājuma saskaņošana ar Labklājības ministriju, bet neredzu iemeslu jautājuma nesaskaņošanai, jo paredzētās izmaiņas likumdošanā paplašinās ārstniecības pieejamību tūkstošiem ģimeņu un būs būtisks atspaids arī pašvaldību sociālajiem budžetiem,” norāda veselības ministre Baiba Rozentāle.

12.janvārī MK sēdē tika apstiprināti ministrijas izstrādātie grozījumi veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas noteikumos, kas paredz paplašināt iedzīvotāju loku, kuriem valsts segs pacientu iemaksas un citus līdzmaksājumus, saņemot ārstnieciskos pakalpojumus. Plānots arī atcelt 50 latu maksājumu par kompensējamajiem medikamentiem iedzīvotājiem, kuru ienākumi pēdējos trīs mēnešos nepārsniedz 120 latus.

No pacientu iemaksām pilnā apmērā tiks atbrīvoti iedzīvotāji un viņu ģimenes locekļi, kuru ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējos trīs mēnešos nepārsniedz 120 latus. Savukārt iedzīvotājiem, kuru ienākumi ir līdz 150 latiem, tiks segtas pacienta iemaksas 50% apmērā un līdzmaksājums par vienā stacionēšanās reizē veiktu ķirurģisku operāciju nepārsniegs 15 latus.

Sociālās drošības tīkla stratēģijas ietvaros trūcīgās personas ir atbrīvotas no pacientu iemaksām. Lai uzlabotu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, no 1.janvāra ir samazinātas pacientu iemaksas pie ārstiem speciālistiem no pieciem latiem līdz trim latiem un par ārstēšanos slimnīcā no 12 latiem līdz 9,5 latiem par diennakti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!