• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Turcijas un Austrālijas vēstniekus Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2010., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203975

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

21.01.2010., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Turcijas un Austrālijas vēstniekus Latvijā

1.JPG (11099 bytes) 2.JPG (11102 bytes)

Valsts prezidents Valdis Zatlers 19.janvārī darbam Latvijā akreditēja Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Aiši Aihanu Asju un Austrālijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Polu Vesliju Stīvensu
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Tiekoties ar jauno Turcijas vēstnieci Aiši Aihanu Asju, Valsts prezidents apsveica viņu ar stāšanos amatā un vēlēja veiksmi un panākumus, pildot savus amata pienākumus. Valsts prezidents izteica cerību vēstnieces darbības laikā Latvijā tālāk padziļināt veiksmīgās starpvalstu attiecības.

V.Zatlers arī uzsvēra, ka nepieciešams strādāt ekonomiskās sadarbības un tirdzniecības veicināšanas jomā, kur ir plašas izaugsmes iespējas. Valsts prezidents īpaši atzīmēja abu valstu sadarbību NATO ietvaros un Turcijas reģionālo nozīmi, kā arī apmainījās viedokļiem par šā reģiona attīstību. V.Zatlers vēlreiz izteica Latvijas atbalstu Turcijai iestāšanās sarunās ES.

Aiše Aihana Asja dzimusi 1956.gadā Ankarā. Ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē Ankaras universitātē. Pirms kļūšanas par Turcijas vēstnieci Latvijā bija Turcijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Luksemburgā; iepriekš strādājusi Turcijas pārstāvniecībās NATO, Vīnē, Belgradā, Damaskā un Frankfurtē.

Savukārt tiekoties ar jauno Austrālijas vēstnieku Polu Vesliju Stīvensu, Valsts prezidents uzsvēra Latvijas vēlmi abu valstu savstarpējo sadarbību aktivizēt, īpaši ekonomikā un kultūrā, ņemot vērā Austrālijas pozitīvo pieredzi pasaules ekonomiskās lejupslīdes laikā. V.Zatlers atzīmēja, ka Latvija augstu vērtē Austrālijas pozitīvo attieksmi, uzņemot latviešus pēc Otrā pasaules kara, kas padara abu valstu attiecības īpašas, kā arī to, ka latviešu un baltiešu ieguldījums Austrālijas attīstībā ir bijis pienācīgi novērtēts šajā valstī.

Valsts prezidents un Austrālijas vēstnieks pārrunāja arī abu valstu kopējo operāciju Afganistānas drošības situācijas stabilizēšanā, tādējādi dodot iespēju valsts attīstības nodrošināšanai. Abas amatpersonas arī apsprieda klimata pārmaiņu problemātiku un darāmo pēc Kopenhāgenas konferences.

Pols Veslijs Stīvenss studējis komunikācijas zinātni Kanberas universitātē un ieguvis maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Dēkinas universitātē. Iepriekš strādājis ar drošības politikas, plānošanas un personāla jautājumiem Austrālijas Ārlietu ministrijā, kā arī Austrālijas pārstāvniecībās ANO un Brazīlijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!