• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltu putnam tagad nu arī otrs spārns. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1999., Nr. 182/183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20391

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cik iztikuši esam dzīvojuši savā zemē

Vēl šajā numurā

04.06.1999., Nr. 182/183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

L2.JPG (19932 BYTES)

 

Baltu putnam tagad nu arī otrs spārns

Vakar, 3.jūnijā, Latvijas Universitātēatklāja Lituānistikas centru

 

 

Lietuvas vēstnieks Petrs Vaitiekūns, Latvijas Universitātes rektors Juris Zaķis, Saeimas Latvijas un Lietuvas starpparlamentāro sakaru grupas priekšsēdētājs Romualds Ražuks, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš

L3.JPG (22061 BYTES) Latvijas Universitātes rektors Juris Zaķis un Lietuvas vēstnieks Petrs Vaitiekūns

 

L5.JPG (13286 BYTES)

L6.JPG (16355 BYTES)Romualds Ražuks sveic Lituānistikas centra vadītāju Rūtu Muktupāvelu, abi viņi ir lietuvieši, bet tagad viņu mājas un saknes ir Latvijā. Klausītāju un apsveicēju rindās: Lietuvas Seima deputāts Žibarts Jackūns, Lituānistikas centra vadītāja Rūta Muktupāvela un Seima Valsts lietuviešu valodas komisijas priekšsēdētāja Dangole Mikuleniene

Lituānistikas centra darbības mērķis ir veicināt Baltijas valstu akadēmisko, kultūras un humanitāro sadarbību, radīt labākus nosacījumus, lai tuvāk iepazītu mūsu kaimiņzemi Lietuvu. Domājams, ka centrs veicinās un stiprinās zinātnieku, mākslinieku, arī citu interesentu divpusēju sadarbību un sakarus.

Lituānistikas centra atklāšanā runāja Latvijas Universitātes rektors Juris Zaķis, Saeimas deputāts, Latvijas un Lietuvas starpparlamentāro sakaru grupas priekšsēdētājs Romualds Ražuks, Lietuvas Seima deputāts Žibarts Jackūns, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš, Lietuvas vēstnieks Latvijā Petrs Vaitiekūns un Latvijas vēstnieks Lietuvā Atis Sjanīts, Valsts lietuviešu valodas komisijas priekšsēdētāja Dangole Mikuleniene un daudzi citi ar vienu kopdomu — visiem baltiešiem vairāk centienu un spēka jāveltī Baltijas vienotības stiprināšanai, nevis dažādu sīku domstarpību vai tautsaimniecisku ķildu izvčršanai.

Lituānistikas centra atklāšanā klātesošie tika iepazīstināti ar Lietuvas prezidenta Valda Adamkus atsūtīto telegrammu, kurā Lietuvas Republikas vadītājs sveic Lituānistikas centra veidotājus un no visas sirds pateicas visiem, ar kuru rūpēm un gādību Latvijas Universitātes ēkā savu darbību sācis Lituānistikas centrs. Telegrammā uzsvērts, ka mūs vieno kopīgā divu tautu izcelsme un ilggadējā pieredze, kopīgi pārdzīvotās traģēdijas, bet tagad vēl ciešāk vienos jaunais centrs, veicinot savstarpējo uzticēšanos kā arī abpusējo cieņu un sadarbību starp abām valstīm.

Kauņas Vītauta Dižā universitātē Letonikas centrs jau darbojas labu laiku. Tā vadītājs Alvīds Butkus teica, ka līdz Šim viņam Šķitis — Baltijas putnam ir tikai viens spārns, bet ar vienu spārnu lidot nevar. Pēc Lituānistikas centra, kas būs vēl viena maza Lietuvas daļiņa Latvijā, atklāšanas Rīgā Baltijas putnam nu ir abi spārni.

Centra vadītājas ir Rūta Muktupāvela un Everita Milčonoka. Centrs atrodas Latvijas Universitātes galvenajā ēkā, Raiņa bulvārī 19.

"LV" informācija

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!