• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par Latvijas nostāju klimata pārmaiņu mazināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2010., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmes valdes lēmums Nr.1

Par apbalvošanu ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi

Vēl šajā numurā

20.01.2010., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par Latvijas nostāju klimata pārmaiņu mazināšanā

16.janvārī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Berlīnē piedalījās III Starptautiskajā lauksaimniecības ministru forumā “Lauksaimniecība un klimata izmaiņas – jauni konceptuāli priekšlikumi politikas veidotājiem un rūpniecībai” un II Berlīnes lauksaimniecības ministru samitā, kurā tās dalībnieki pauda savas valsts pozīciju klimata pārmaiņu mazināšanā. Zemkopības ministrs tikās ar vairāku izstādes dalībvalstu lauksaimniecības ministriem un amatpersonām.

Lauksaimniecības ministru samitā J.Dūklavs, uzrunājot sanāksmes dalībniekus, norādīja, ka, risinot klimata pārmaiņu jautājumus, ir nepieciešama lielāka valstu sadarbības koordinācija pētniecības jomā un adekvātu, saskanīgu atbalsta mehānismu pilnveidošanā. Latvija uzskata, ka nākotnē svarīgi būtu starptautiskā līmenī risināt jautājumu par koksnes produktu uzskaiti. Tas jāņem vērā kopējā emisiju inventarizācijā. Klimata ietekmes mazināšanā nozīmīga ir ilgtspējīga un līdzsvarota lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstība, kam nepieciešama adekvāta finansējuma sadale. Tāpat ir jāpilnveido metodikas un kritēriji, pēc kuriem varētu novērtēt lauksaimniecības pasākumu ietekmi uz klimata pārmaiņām, un tie prasmīgi jāpielieto lauku attīstības plānošanā, kā arī finansējuma sadalē.

J.Dūklavs sanāksmē skaidroja, ka Latvija jau šobrīd saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) politikas nostādnēm un instrumentiem realizē pasākumus, kas vienlaikus ar atbalstu lauksaimnieciskajai darbībai dod ieguldījumu klimata pārmaiņu mazināšanā. Tā, piemēram, Latvijā tiek veicināta ilgtspējīga dabas resursu izmantošana un bioloģiskās daudzveidības saglabāšana. Tiek arī atbalstīta biogāzes un atjaunojamās enerģijas ražošana no lauksaimnieciskās un mežsaimnieciskās izcelsmes biomasas, kā arī meliorācijas sistēmu būvniecība, rekonstrukcija un renovācija. Zemkopības ministrs izteica arī gatavību sniegt ieguldījumu, lai panāktu līdzsvarotu juridisku vienošanos par nākotnes stratēģiju un rīcībām klimata pārmaiņu mazināšanā, par ko netika panākta vienošanās Kopenhāgenas konferencē.

Uzrunas nobeigumā J.Dūklavs uzsvēra, ka jāsniedz ieguldījums ANO noteiktā mērķa – pārtikas nodrošinājuma pasaulē – realizēšanai. “Latvijai ir iespējas palielināt lauksaimniecisko ietilpību un ražošanu, ievērojot ilgtspējības principu, kā arī dot ieguldījumu klimata pārmaiņu mazināšanā,” norādīja J.Dūklavs.

II Berlīnes lauksaimniecības ministru galotņu sanāksmē piedalījās 44 nozares ministri, kas pārstāvēja visus pasaules kontinentus, kā arī Apvienoto Nāciju Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas FAO pārstāvji.

Darba dienas gaitā J.Dūklavs tikās arī ar Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Mareku Savicki. Galvenā sarunu tēma skāra Kopējās lauksaimniecības politikas attīstību pēc 2013.gada, tostarp maksājumu izlīdzināšanu starp jaunajām un vecajām ES dalībvalstīm. M.Savickis uzsvēra, ka ir jānovērš viedokļu dažādība un jaunajām dalībvalstīm jāizveido stingra pozīcija, lai ar šo pieprasījumu pārliecinoši vērstos Eiropas Komisijā, lemjot par maksājumu apjomu nākamajā finansēšanas periodā. J.Dūklavs pauda atbalstu Polijas iniciatīvai vienota viedokļa veidošanā jauno ES dalībvalstu starpā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!