• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par palīdzības sniegšanu Haiti zemestrīcē cietušajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2010., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203862

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 14.janvārī

Vēl šajā numurā

20.01.2010., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par palīdzības sniegšanu Haiti zemestrīcē cietušajiem

18.janvārī valdības ārkārtas sēdē tika atbalstīta 15 000 eiro piešķiršana palīdzības sniegšanai Haiti zemestrīcē cietušajiem. Piešķirtos līdzekļus paredzēts pārskaitīt ANO Centrālajam ārkārtējās palīdzības fondam, ar kura starpniecību tiks koordinēta Latvijas finansiālās palīdzības sniegšana Haiti iedzīvotājiem. Eiropas Komisija humānās palīdzības sniegšanai Haiti līdz šim ir novirzījusi 3 miljonus eiro un ir apņēmusies šo summu palielināt līdz 30 miljoniem eiro. ES dalībvalstis savukārt papildus plāno palielināt ārkārtas un humānās palīdzības apjomu līdz 92 miljoniem eiro.

Lai pārrunātu situāciju par palīdzības sniegšanu Haiti, 18.janvārī Briselē notika ārkārtas ES Ārējo attiecību padomes attīstības ministru sanāksme. Sanāksmē apstiprināja Padomes secinājumus par Haiti, kā arī runāja par ES dalībvalstu piešķirto palīdzību un tās koordinēšanu.

Latviju sanāksmē pārstāvēja Latvijas Republikas pastāvīgais pārstāvis ES, ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Normunds Popens.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!