• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par Latviju kā kandidatūru BEREC mītnes vietai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2010., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par mūsdienīgu zemkopības nozares pakalpojumu pārvaldību

Vēl šajā numurā

19.01.2010., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par Latviju kā kandidatūru BEREC mītnes vietai

Latvija jau tuvākajā laikā kandidēs uz Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru grupas (BEREC) iestādes izvietošanu Latvijā. Tā būs valsts pārvaldes iestāžu konsultatīvā grupa, kura attīstīs elektronisko sakaru tīklu un pakalpojumu iekšējo tirgu.

Gan Ministru kabinets, gan Saeimas Eiropas lietu komisija ir atbalstījusi Latvijas pozīciju, un, līdz ko Eiropas Padomes Ģenerālsekretariāts izsludinās pieteikšanos BEREC mītnes vietai, tā Latvija oficiāli iesniegs savu kandidatūru. Neoficiāli jau pagājušā gada 17.–18.decembra Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomē mūsu valsts pārstāvji neformāli informēja par vēlmi pieteikties BEREC izvietošanai Latvijā.

Ja Latvijā atrastos BEREC birojs, tas nodrošinātu jaunas darba vietas, no kā Latvijas ekonomikai būtu ieguvums nodokļu jomā. Tāpat Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) būtu iespēja saņemt BEREC konsultācijas ikdienas darbā, iespēja piedalīties apspriedēs, kas pašlaik samazinātā finansējuma dēļ ir apgrūtinoši.

Pašlaik darbojas Eiropas regulējošo iestāžu grupa (ERG), lai dotu padomus un palīdzētu Eiropas Komisijai izveidot iekšējo tirgu. Taču ERG lēmumiem ir vairāk rekomendējošs, nevis saistošs raksturs. Dalībvalstis tajā darbojas pēc brīvprātības principa.

Lai turpmāk attīstītu elektronisko komunikāciju tīklu un pakalpojumu iekšējo tirgu, kā arī pieņemtu lēmumus, kas būs saistoši dalībvalstīm, pērn 26.oktobrī tika panākta vienošanās izveidot valsts pārvaldes iestāžu konsultatīvo grupu elektronisko komunikāciju tīklu un pakalpojumu jomā – Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru grupas iestādi BEREC.

BEREC būtu jāturpina ERG darbs, attīstot valsts pārvaldes iestāžu un komisijas savstarpējo sadarbību, lai visās dalībvalstīs nodrošinātu Eiropas Savienības tiesiskā regulējuma saskaņotu piemērošanu, tādējādi veicinot iekšējā tirgus attīstību.

Minētā iestāde sastāvēs no Regulatoru padomes un biroja. Padomē būs viens pārstāvis no katras dalībvalsts (regulatora vadītājs vai norīkots augsta līmeņa pārstāvis). BEREC darbību nodrošinās birojs, kurā būs Pārvaldības komiteja (viens pārstāvis no katras dalībvalsts un Komisijas pārstāvis) un administratīvais vadītājs.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!