• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības inspekcija: Par aicinājumu apmeklēt sirds veselības kabinetus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2010., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

19.01.2010., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības inspekcija: Par aicinājumu apmeklēt sirds veselības kabinetus

Veselības inspekcija (Inspekcija) informē, ka no 2010.gada janvāra darbu atsāk sirds veselības kabineti Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Iedzīvotāji no 18 gadu vecuma sirds veselības kabinetos vienu reizi gadā bez maksas un bez ārsta nosūtījuma var pārbaudīt savu sirds veselību – izmērīt asinsspiedienu, veikt auguma un svara mērījumus, noteikt ķermeņa masas indeksu, holesterīna, cukura līmeni asinīs, kā arī saņemt konsultācijas par sirds un asinsvadu slimību riskiem un uzzināt, kā rūpēties par savu veselību.

Katrs sirds veselības kabineta apmeklētājs pēc konsultācijas saņem sirds veselības novērtējuma karti, kurā atzīmēti viņa mērījumi un asins analīžu rezultāti, konstatētie riska faktori, kā arī ieteikumi sirds veselības uzlabošanai. Šo karti ieteicams saglabāt, lai pēc gada varētu salīdzināt savas sirds veselības izmaiņas.

Pirms došanās uz kabinetu savu vizīti ieteicams pieteikt, iepriekš telefoniski sazinoties ar konkrēto sirds veselības kabinetu. Ar jums tuvāk esošā sirds veselības kabineta adresi un tālruni var iepazīties Veselības inspekcijas mājaslapā www.vi.gov.lv.

Tomēr ir būtiski atcerēties: sirds kabinetos apmeklētāji netiek ārstēti, bet gan konsultēti. Ja sirds kabineta māsa konstatē iespējamos cilvēka veselības riska faktorus, tad var rekomendēt vērsties pie ģimenes ārsta vai speciālista.

Vēlamies atgādināt, ka veselības saglabāšanā un uzlabošanā liela nozīme ir regulāriem un savlaicīgiem profilaktiskiem pasākumiem. Paaugstināts arteriālais asinsspiediens, paaugstināts holesterīna un cukura līmenis asinīs ir riska faktori, kas visbiežāk ir par pamatu sirds un asinsvadu slimību attīstībai. Regulāra asinsspiediena, holesterīna un cukura līmeņa kontrole asinīs ir būtiska, lai savlaicīgi atklātu sirds–asinsvadu slimības, kas ir viens no biežākajiem nāves iemesliem Latvijā.

Veselības inspekcijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!