• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par veselības aprūpes saistīšanu ar nodokļu nomaksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2010., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Uzturoties darba vizītē Berlīnē

Vēl šajā numurā

19.01.2010., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par veselības aprūpes saistīšanu ar nodokļu nomaksu

“Veselības aprūpes pieejamības saistīšana ar nodokļu nomaksu pretnostatīs ārstus un pacientus,” komentējot Ministru prezidenta Valda Dombrovska izveidotās darba grupas Valsts veselības apdrošināšanas koncepcijas piedāvājumu, norāda veselības ministre Baiba Rozentāle. “Redzu, ka Saeimas deputātes Ingrīdas Circenes iecere ir Latvijā veidot maksas medicīnas sistēmu, līdzīgi kā Amerikas Savienotajās Valstīs. Kā veselības ministre un ārste ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi esmu pret to un, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, iestājos par pacientu interešu ievērošanu. Esošais piedāvājums izskatās vienkārši pēc kārtējā mēģinājuma lāpīt valsts budžetu uz veselības aprūpes rēķina. Ārstu uzdevums ir palīdzēt pacientiem atgūt veselību, bet ar nodokļu iekasēšanu jānodarbojas nodokļu inspektoriem.”

Saskaņā ar Valsts prezidenta sasauktās ārkārtas Ministru kabineta sēdes protokollēmumu veselības ministrei bija uzdots izveidot darba grupu, kas izvērtētu obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanas lietderību. Veselības ministre B.Rozentāle uzsver: “Rīkošos saskaņā ar doto uzdevumu. Jāsaprot, ka veselības aprūpes finansējuma modeļa maiņa nav tikai atbildīgās ministrijas jautājums, bet valdības kopējā izšķiršanās par nozares attīstību ilgtermiņā, tādēļ vēlos uzklausīt finanšu ministra, labklājības ministra un Latvijas Bankas prezidenta viedokli. Uzskatu, ka veselības aprūpes saistīšana ar nodokļu nomaksu ir pretrunā ar Veselības ministrijas īstenoto politiku – nodrošināt ārstniecības pieejamību un samazināt birokrātiju veselības aprūpē.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!