• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par nepamatoti augstām "Latvenergo" projekta izmaksām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2010., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Iepazīstinot Valsts prezidentu ar izglītības aktualitātēm

Vēl šajā numurā

15.01.2010., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par nepamatoti augstām “Latvenergo” projekta izmaksām

 Ekonomikas ministra Arta Kampara ierosinātajā dienesta pārbaudē konstatēts, ka valsts enerģētikas uzņēmuma “Latvenergo” Tukuma koģenerācijas stacijas izveides projekta izmaksas bijušas nepamatoti sadārdzinātas un tas neatbilst no ES fondiem finansētās koģenerācijas elektrostaciju attīstības atbalsta programmas prasībām.

Ministrs uzdevis ierosināt disciplinārlietas pret atbildīgajām amatpersonām, kā arī nolēmis par dienesta pārbaudes rezultātiem informēt gan “Latvenergo” vadību, gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

 “Esmu lūdzis “Latvenergo” valdes priekšsēdētāju Kārli Miķelsonu izvērtēt savu padoto rīcību, ņemot vērā dienesta pārbaudē atklātās būtiskās nepilnības “Latvenergo” iesniegtajā projektā. Tāpat par pārbaudes rezultātiem informēšu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, lai tas savas kompetences ietvaros izvērtē gan projekta iesniedzēju, gan vērtētāju rīcības atbilstību valsts interesēm,” uzsver A.Kampars.

Ministra uzdevumā izveidotā dienesta pārbaudes komisija, izvērtējot “Latvenergo” iesniegto projektu par koģenerācijas staciju būvniecību Tukumā, konstatēja, ka projekta iesniegumā norādītās izmaksas koģenerācijas stacijas būvniecībai neatbilst vidējām tirgus cenām. Līdz ar to projektu vērtētāji nepamatoti atzinuši “Latvenergo” projektu par atbilstošu koģenerācijas elektrostaciju attīstības atbalsta programmas prasībām un programmas ieviesējiem – Būvniecības, enerģētikas un mājokļu aģentūrai – nav pamata atbalstīt šādu projektu.

Saistībā ar konstatēto pārkāpumu A.Kampars uzdevis Būvniecības, enerģētikas un mājokļu aģentūras direktoram Valdim Blomem ierosināt disciplinārlietas pret aģentūras atbildīgajām amatpersonām.

Tāpat dienesta pārbaudes komisija, organizējot turpmākas projektu pieteikšanas minētajā programmā, ierosinājusi uzlabot un pastiprināt projektu vērtēšanas kritērijus, lai šādi gadījumi kā ar “Latvenergo” iesniegto projektu vairs neatkārtotos.

Atjaunojamo energoresursu izmantojošu koģenerācijas elektrostaciju attīstības programmā, kas tiek finansēta no ES struktūrfondu līdzekļiem, 1.kārtā projektu pieteikšana tika organizēta no 2009.gada 14.aprīļa līdz 31.augustam.

Tika saņemti 58 projektu iesniegumi. Izvērtējot iesniegtos projektus, tika apstiprināti septiņu projektu iesniegumi par kopējo ES fondu līdzfinansējumu – 15,3 miljoniem latu. Programmā pieejamais kopējais finansējums ir 17,34 miljoni latu (programmas maksimālā intensitāte 50%). Otro kārtu plānots izsludināt 2010.gadā.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!