• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par civilās aviācijas nozares aktualitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2010., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ieturēto pensiju atmaksas kārtību

Vēl šajā numurā

14.01.2010., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par civilās aviācijas nozares aktualitātēm 

13.janvārī notika Ministru prezidenta Valda Dombrovska tikšanās ar Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) Eiropas un Ziemeļatlantijas reģiona direktoru Karstenu Tīlu.

Latvijas Republika ir iestājusies ICAO un vienlaikus pievienojusies Konvencijai par starptautisko civilo aviāciju (kurā noteikti ICAO darbības principi un struktūra) 1992.gada 3.jūnijā. Pašlaik ICAO apvieno 188 pasaules valstis.

ICAO nosaka civilās aviācijas darbības pamatprincipus, izstrādā standartus un ieteikumus, lai nodrošinātu gaisa transporta drošību, efektivitāti un regularitāti.

Sarunas gaitā Ministru prezidents apliecināja, ka ekonomiskā krīze Latvijā nav iespaidojusi gaisa transporta drošību, par ko liecina arī fakts, ka jau ilgāku laiku lidosta “Rīga” ir lielākais un modernākais starptautisko gaisa transporta pasažieru apkalpošanas centrs Baltijas valstīs, kura apkalpo gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu lidostās apkalpotā pasažieru skaita. Turklāt lidosta “Rīga” ir viena no retajām ES lidostām, kurai arī krīzes apstākļos 2009.gadā ir turpinājis pieaugt apkalpoto pasažieru skaits.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!