• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dienesta auto aplikšanu ar nodokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2010., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā

Vēl šajā numurā

14.01.2010., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dienesta auto aplikšanu ar nodokli

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 15.decembrī aicināja būtiski pilnveidot kārtību, kādā Finanšu ministrija iecerējusi aplikt ar nodokli darba devējam piederošo automobiļu izmantošanu privātām vajadzībām.

“Ministrijas sagatavotais projekts ir jāuzlabo un jāpadara saprātīgāks,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. “Nevar izslēgt iespēju, ka uzņēmēji izvairīsies no šā nodokļa nomaksas. Bet kārtībai jābūt pietiekami loģiskai, lai vienīgie šā nodokļa maksātāji nebūtu valsts iestādes, valsts kapitālsabiedrības un daļa godprātīgo uzņēmēju.”

Komisijas deputāti rosināja noteikt zemāku nodokļa likmi mazākajām automašīnām un tādām, kas ir vecākas par desmit gadiem. Šo nodokli nevajadzētu piemērot ne tikai operatīvajiem transportlīdzekļiem un taksometriem, bet arī auto tirgotāju demonstrāciju mašīnām, uzskata deputāti. Tāpat likuma normas nebūtu jāattiecina uz uzņēmumiem, kuru saimnieciskā darbība ir auto iznomāšana.

Komisijas deputāti noskaidroja, ka Ministru kabineta noteikumu projekts paredz iespēju vai nu maksāt fiksētu maksu atkarībā no vieglā automobiļa dzinēja darba tilpuma, vai arī veikt automašīnas maršrutu uzskaiti. Darba devēji varēs saglabāt līdzšinējo sistēmu un aizpildīt ceļazīmes vai arī dienesta automašīnās uzstādīt globālo pozicionēšanas sistēmu, kas fiksētu mašīnas veiktos maršrutus.

Tāpat kā līdz šim Valsts ieņēmumu dienests kontroli veiks, pārbaudot grāmatvedības datus, skaidroja Finanšu ministrijas pārstāve Astra Kaļāne. Viņa neizslēdza iespēju, ka Valsts ieņēmumu dienests varētu rīkot arī cita veida pārbaudes.

2010.gada valsts budžetā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli paredzēts aplikt gūto labumu no darba devējam piederoša vieglā pasažieru automobiļa izmantošanas personīgajām vajadzībām. Prognozēts, ka šādas normas ieviešana valsts budžetu papildinās par 38 miljoniem latu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!