• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Policijas akadēmijas likvidācijas procesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2010., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par risinājumiem sociālā budžeta ilgtermiņa stabilitātei

Vēl šajā numurā

14.01.2010., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Policijas akadēmijas likvidācijas procesu

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, uzklausot atbildīgo institūciju pārstāvjus, 15.decembrī vērtēja Latvijas Policijas akadēmijas (PA) likvidācijas līdzšinējo gaitu, paužot cerību, ka Latvijas Universitātē (LU) sekmīgi tiks turpināts izglītības process drošības jomai būtiskās nozarēs.

“Guvām pārliecību, ka, neskatoties uz sākotnējām bažām, Policijas akadēmijas likvidācijas process norit sekmīgi. Patlaban izdarīts viss nepieciešamais, lai akadēmijas studenti no jaunā gada varētu turpināt studijas Latvijas Universitātē. Studiju programmas ir licencētas, un studiju procesam nepieciešamā specifiskā materiāli tehniskā bāze pārņemta,” atzina komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

Savukārt komisijas sekretārs Ainars Latkovskis atzinīgi vērtēja, ka PA studiju programmas pārņem tieši Latvijas Universitāte. “Ja iepriekš komisijai bija bažas par procesa gaitu, tad patlaban jau ir skaidrs, ka viss būs kārtībā. Latvijas Universitāte spēj piedāvāt augsta līmeņa izglītību, un esmu pārliecināts, ka Policijas akadēmijas studiju programmu pārņemšanas process arī tālāk noritēs sekmīgi,” teica A.Latkovskis.

Kā noskaidroja deputāti, pildot ar Iekšlietu ministriju noslēgto vienošanos, Latvijas Universitāte 25.novembrī licencējusi četras no Policijas akadēmijas pārņemtās studiju programmas, bet nākamgad tās tiks arī akreditētas.

Tāpat visiem PA studējošajiem tiks sniegta iespēja par tādu pašu studiju maksu turpināt iesāktās studijas LU. Lai studenti varētu apgūt kriminālistiku un operatīvo darbību, LU rīcībā nodots specifiskais aprīkojums un mācību telpas, informēja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ingūna Aire.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!