• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu Paziņošanas likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2010., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Parlamentārās asamblejas pavasara sesiju

Vēl šajā numurā

14.01.2010., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu Paziņošanas likumu

Saeimas Juridiskā komisija 5.janvārī konceptuāli atbalstīja jauno Paziņošanas likumu, kas paredz nodrošināt savlaicīgu un kvalitatīvu iestādes vai tiesas dokumentu paziņošanu privātpersonām.

Likumprojekts paplašina iespējamos dokumentu paziņošanas veidus. Turpmāk to varēs izdarīt uz vietas iestādē vai tiesā, ar iestādes vai tiesas darbinieka starpniecību, pa pastu, elektroniski, publiski vai arī paziņojot uz ārvalstīm.

Šis likums risinās patlaban aktuālās problēmas dokumentu paziņošanas jomā, norāda likumprojekta autori. Piemēram, sarežģījumi rodas, ja dokuments tiek sūtīts ierakstītā sūtījumā, bet adresāts adresē nav sastopams. Patlaban nav noteikts, ar kuru brīdi šāds dokuments uzskatāms par saņemtu. Tas aizkavē administratīvo procesu, jo administratīvais akts stājas spēkā ar brīdi, kad tas ir paziņots adresātam.

Tāpat problēmas rodas, ja pasta darbinieks iestādes sūtāmo dokumentu kļūdaini nodod citai personai vai nenodod vispār, bet tiek uzskatīts, ka dokuments ir saņemts.

Patlaban adresātam nav pienākums saņemt viņam nosūtītos dokumentus, un nav reti gadījumi, kad cilvēks nedodas uz pas­tu saņemt viņam nelabvēlīgu administratīvo aktu. Šādi strīdi tiek skatīti visās tiesas instancēs, palielinot jau tā noslogoto tiesu darba apjomu.

Vienots regulējums par dokumentu paziņošanu patlaban nepastāv.

Par likumprojektu trīs lasījumos vēl jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!