• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Latvijas Darba devēju konfederāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2010., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas 2009.gada rudens sesijā paveikto

Vēl šajā numurā

14.01.2010., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Latvijas Darba devēju konfederāciju

21.decembrī Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle parakstīja dokumentu, kas paredz parlamenta un LDDK turpmāko sadarbību.

Šis ir noslēguma dokuments 14.de­cembra semināram “Godīga uzņēmējdarbība pret ēnu ekonomiku – nodokļu politikas loma godīgas konkurences nodrošināšanā”, ko rīkoja LDDK sadarbībā ar Saeimas Prezidiju.

Dokumenta teksts paredz, ka Latvijas Republikas Saeima kā institūcija, no kuras lēmumiem ir atkarīga ekonomikas attīstība un sociālais miers valstī, un LDDK kā lielākā darba devējus apvienojošā organizācija, kas iestājas par korporatīvās sociālās atbildības principu nostiprināšanu uzņēmējdarbībā, lai veicinātu tautsaimniecības konkurētspēju un darba vietu radīšanu Latvijas iedzīvotājiem, apņemas sadarboties, lai nodrošinātu:

- makroekonomisko stabilitāti;

- kvalitatīvu publisko pārvaldi – korupcijas risku novēršanu;

- uzņēmējdarbības vides uzlabošanu;

- finanšu tirgus stabilitāti;

- iekšējā un ārējo tirgu attīstību – ēnu ekonomikas samazināšanu;

- atbalstošu infrastruktūru izveidi;

- darba tirgus elastdrošību.

Plānojot rīcības politiku un izstrādājot normatīvos aktus, Saeima un LDDK sadarbosies, lai izvērtētu minēto indikatoru ietekmi uz tautsaimniecības attīstību un godīgu konkurenci.

Sākot sadarbību, tiek izvirzītas šādas prioritātes, kuras būtiski samazina ēnu ekonomiku un nodrošina valsts budžetā ieņēmumus:

- publisko iepirkumu procedūras pilnveidošana, vērtējot uzņēmumu finanšu un kvalitatīvos rādītājus un izmantojot korporatīvās sociālās atbildības principus;

- normatīvo aktu bāzes pilnveidošana koplīgumu izmantošanai, lai aizsargātu godīgos tirgus dalībniekus;

- nodokļu politikas pilnveidošana, kas vērsta uz godīgas uzņēmējdarbības un konkurences aizsardzību, primāri vēršot uzmanību uz ēnu ekonomikas apkarošanu;

- veicot nodokļu politikas izmaiņas, izvērtēt to ietekmi uz uzņēmējdarbību.

Saeima un LDDK vienojas sasaukt atkārtotu sanāksmi 2010.gada jūnijā, lai izvērtētu sadarbības rezultātus un vienotos par turpmāko darbu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!