• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par patēriņa cenām aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2001., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas informācija

Par sertifikātiem kravas ekspedīcijas pakalpojumu uzņēmējdarbībai

Vēl šajā numurā

15.05.2001., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par patēriņa cenām aprīlī

Vidējais patēriņa cenu līmenis 2001. gada aprīlī, salīdzinot ar martu, pieauga par 0,4%. Precēm cenas pieauga par 0,4%, bet pakalpojumiem — par 0,2%. Salīdzinot ar iepriekšējā gada aprīli, patēriņa cenas pieauga par 1,4%, tai skaitā precēm — par 1,4%, bet pakalpojumiem — par 1,5%.

Aprīlī lielākā ietekme uz patēriņa cenu pieaugumu bija pārtikas produktu cenu kāpumam: siera cenas palielinājās par 6,5%, kartupeļu — par 5,1%, olu — par 2,4%, zivju un zivju izstrādājumu — par 2,2%, gaļas un gaļas izstrādājumu — par 1,1%. Parādoties pārdošanā jaunās sezonas precēm, apģērbu un apavu cenas pieauga par 1,2%.

Aprīlī par 1,3% cēlās tabakas izstrādājumu cenas un par 0,8% — medikamentu cenas. Šogad tas ir lielākais medikamentu cenu kāpums. Salīdzinot ar iepriekšējā gada decembri, medikamentu cenas pieaugušas par 1,6%. Par 10,4% pazeminājās sašķidrinātās balonu gāzes cena, jo saruka maksa par piegādi.

Igaunijā 2001. gada aprīlī, salīdzinot ar martu, patēriņa cenas pieauga par 0,7%. Lielākā ietekme uz cenu indeksu bija pārtikas produktu, sakaru pakalpojumu un ar mājokli saistīto pakalpojumu cenu kāpumam. Salīdzinot ar iepriekšējā gada aprīli, patēriņa cenas Igaunijā pieauga par 6,4%. Lietuvā 2001. gada aprīlī, salīdzinot ar martu, patēriņa cenas pieauga par 0,2%. To ietekmēja uztura produktu, apģērba un apavu cenu kāpums, kā arī sašķidrinātās gāzes cenu kritums. Salīdzinot ar iepriekšējā gada aprīli, patēriņa cenas pieauga par 0,8%.

Centrālās statistikas pārvalde

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!