• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par Sociālās drošības tīkla stratēģiju veselības aprūpei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2010., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

06.01.2010., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par Sociālās drošības tīkla stratēģiju veselības aprūpei

“Šajā gadā Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošanai, sniedzot iedzīvotājiem atbalstu veselības aprūpes saņemšanā, paredzēti 24 miljoni latu. Tā ir pietiekama summa, lai palīdzētu ne tikai trūcīgajām personām, bet arī daļai maznodrošināto Latvijas iedzīvotāju. Situācijā, kad nodokļi tiek palielināti un samazinās iedzīvotāju ienākumi, būtiski ir sniegt iedzīvotājiem palīdzību un nodrošināt ārstniecības pakalpojumu pieejamību. Veselības ministrija jau tuvākajā laikā apstiprināšanai valdībā iesniegs grozījumus normatīvajos aktos, kas paredzēs esošos atvieglojumus – atbrīvojumus no pacientu iemaksām un citiem līdzmaksājumiem, kā arī kompensējamo medikamentu izmaksu segšanu – attiecināt uz plašāku iedzīvotāju loku,” informē veselības ministre Baiba Rozentāle.

Jau ziņots, ka Veselības ministrija risina sarunas ar Pasaules Banku, lai paplašinātu mērķa grupu, kurai izmaksas par saņemtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem un kompensējamajiem medikamentiem sedz no Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu līdzekļiem. Šobrīd tas attiecas tikai uz trūcīgajām personām – cilvēkiem, kuru ienākumi pēdējos trīs mēnešos uz katru ģimenes locekli nepārsniedz 90 latus. Veselības ministrija plāno, ka daļējus atbrīvojumus no pacientu līdzmaksājumiem un kompensējamo medikamentu turpmāko izmaksu segšana, ja gada laikā par tiem ir samaksāti 50 lati, būtu jāattiecina uz iedzīvotājiem, kuru ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 150 latus. Savukārt personas, kuras atzītas par trūcīgām, kompensējamos medikamentus aptiekās saņemtu par brīvu.

Atgādinām: lai uzlabotu veselības aprūpes pieejamību iedzīvotājiem no 2010.gada 1.janvāra ir samazinātas pacientu iemaksas pie ārstiem speciālistiem no pieciem latiem līdz trim un par ārstēšanos slimnīcās no 12 latiem līdz 9,50 par diennakti (sākot ar otro dienu).

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!