• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par Latvijas un Krievijas sadarbību lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2009., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

28.12.2009., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par Latvijas un Krievijas sadarbību lauksaimniecībā

23.decembrī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai pārrunātu jautājumus par nesen izveidotās Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas muitas ūnijas tirdzniecības nosacījumiem attiecībā uz lauksaimniecības, kokrūpniecības un zivju produktu tirdzniecību. Plašāk amatpersonas apsprieda dzīvu cūku ievedmuitas tarifu palielinājumu, ko Krievija noteikusi importētājvalstīm.

“Latvijai un Krievijai kā kaimiņvalstīm ir jāturpina konstruktīvs dialogs, lai uz abpusēji izdevīgiem nosacījumiem nodrošinātu abu valstu uzņēmēju sekmīgu sadarbību arī nākotnē. Uzskatu, ka šī saruna mūs pavirzīja soli uz priekšu savstarpējā tirgus tālākā attīstībā,” pēc sarunas uzsvēra J.Dūklavs.

Kā tikšanās laikā atzina amatpersonas, Latvijas cūkkopības nozari nākamgad varētu skart problēmas, jo Krievija no 2010.gada 1.janvāra palielina ievedmuitu dzīvām cūkām no 5% uz 40%. Latvijas cūku audzētājiem Krievija ir nozīmīgs eksporta tirgus – gadā vien no Latvijas uz Krieviju dzīvas cūkas tiek eksportētas par vairākiem miljoniem latu. J.Dūklavs un A.Vešņakovs pārrunāja šīs situācijas ietekmi uz nozari, kā arī iespējas to uzlabot. Tostarp Krievijas vēstnieks atzīmēja, ka Latvijā ražotās cūkgaļas kvalitāte ir augsta.

Sarunas laikā apspriesta arī Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas muitas ūnijas tirdzniecības nosacījumu ietekme uz Latvijas eksportspēju. Nesen izveidotā Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas muitas ūnija sāks funkcionēt jau 2010.gada 1.janvārī. Muitas ūnijas ievedmuitas nodokļus Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas valstu vadītāji apstiprināja šā gada 27.novembrī. No kopējā Latvijas lauksaimniecības, zivsaimniecības un koku, koku izstrādājumu eksporta uz trešajām valstīm eksports uz Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu veido 48% no visas eksportētās produkcijas jeb 291 miljonu eiro ienākuma gadā. Latvijas galvenie eksporta produkti uz Krieviju ir gaļas subprodukti, šokolāde, siers, desas, raugs, ūdeņi, kā arī koka paliktņi.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!