• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Latvijas un Krievijas sadarbības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2009., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par nākotnes redzējumu augstākās izglītības attīstībā

Vēl šajā numurā

28.12.2009., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Latvijas un Krievijas sadarbības veicināšanu

Piektdien, 25.decembrī, notika Latvijas Republikas ārlietu ministra Māra Riekstiņa telefonsaruna ar Krievijas Federācijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, kuras laikā abas puses pārrunāja starpvalstu attiecību rezultātus 2009.gadā, kā arī aktuālo situāciju kravu pārvadājumos uz Latvijas un Krievijas robežas.

Abi ārlietu ministri bija vienisprātis, ka divpusējo attiecību dinamika šajā gadā kopumā vērtējama pozitīvi. Viņi pārrunāja arī Latvijas un Krievijas attiecību dienaskārtību nākamajam gadam, tostarp virzību līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanā, sagatavojot parakstīšanai vairākus nozīmīgus starpvalstu līgumus.

Ministri apsprieda arī aktuālo situāciju uz Latvijas un Krievijas robežas kravu pārvadājumu jomā. Ministri vienojās, ka abu pušu iesaistītajām institūcijām, tostarp Latvijas autopārvadātāju asociācijai “Latvijas auto”, jāturpina darbs, balstoties uz vienošanos, kas panākta šā gada 18.decembrī Starpvaldību komisijas Transporta darba grupas ietvaros, lai vistuvākajā laikā veicinātu situācijas normalizēšanos.

“Sakarā ar pastiprināto Krievijas Federācijas muitas kontroli stāvoklis uz Latvijas-Krievijas robežas ir dramatisks un ir nepieciešams pēc iespējas ātrāks situācijas risinājums, lai novērstu Latvijas autopārvadātāju garās rindas pie robežpunktiem, kas attiecīgi rada būtiskus zaudējumus,” telefonsarunā atzīmēja M.Riekstiņš. Latvijas ārlietu ministrs kā pozitīvu soli novērtēja Krievijas Federācijas Muitas pārvaldes 22.decembra paziņojumu, ka pastiprinātās robežkontroles pasākumi Latvijas autopārvadātājiem tiks vienkāršoti, taču ir nepieciešami papildu soļi praktiskās izpildes veicināšanai.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!