• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālās reģionālās attīstības padome: Par īpaši atbalstāmās teritorijas statusu 2010.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2009., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Vides un Zemkopības ministrijas fondu līdzekļu izmantojumu

Vēl šajā numurā

28.12.2009., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālās reģionālās attīstības padome: Par īpaši atbalstāmās teritorijas statusu 2010.gadā

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna vadībā 22.decembrī notika Nacionālās reģionālās attīstības padome (NRAP), kura lēma 2010.gadā īpaši atbalstāmās teritorijas statusu saglabāt visām līdzšinējām teritorijām, izņemot pilsētas, kuras saņem Eiropas Reģionālās attīstības fonda pilsētvides atbalstu.

Padome konceptuāli atbalstīja plānošanas reģionu piedāvātās īpaši atbalstāmās teritorijas no 2011. līdz 2012.gadam. Piemēram, Vidzemes plānošanas reģionā īpaši atbalstāmās teritorijas statuss tiks piešķirts 12 pašvaldībām, Kurzemes plānošanas reģionā – deviņām pašvaldībām, Zemgales plānošanas reģionā – astoņām pašvaldībām, Rīgas plānošanas reģionā – trīs pašvaldībām un Latgales plānošanas reģionā – 12 pašvaldībām.

Statuss pašvaldībām tiek piešķirts, lai radītu iespējas ekonomiski vājām vai mazāk labvēlīgām teritorijām attīstīties.

Komersantiem, kas reģistrēti un darbojas īpaši atbalstāmajās teritorijās, ir iespējams saņemt uzņēmuma ienākuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumus, piemērojot īpašu pamatlīdzekļu nolietojuma norakstīšanas kārtību un īpašu zaudējumu segšanas kārtību. Nodokļu atvieglojumi tiek piemēroti laika posmā, kurā attiecīgajai teritorijai ir piešķirts īpaši atbalstāmās teritorijas statuss.

Šogad uz uzņēmumu ienākuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumiem ir pretendējuši septiņi komersanti. Visvairāk pārstāvētais reģions ir Vidzeme un Latgale, savukārt visvairāk pārstāvētās nozares, kurās paredzēts veikt ieguldījumus pamatlīdzekļu iegādei, ir kokapstrāde un mežizstrāde.

Īpaši atbalstāmās teritorijas statuss pašvaldībām tika noteikts saskaņā ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas piedāvātajiem kritērijiem, to skaitā bezdarba līmenis, nodokļu ieņēmumi pašvaldībā uz vienu iedzīvotāju un darbspējīgo iedzīvotāju īpatsvars, kā arī plānošanas reģionu rīcībā esošo kvalitatīvo un kvantitatīvo informāciju.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!