• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija kopumā, visu novadu saistībā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.1999., Nr. 213/215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes informācija

Par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārskatiem

Vēl šajā numurā

30.06.1999., Nr. 213/215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija kopumā, visu novadu saistībā

Turpinājums no 1.lpp.

Joprojām Pašvaldību lietu pārvaldē pulcējas darba grupa reģionālā administratīvi teritoriālā iedalījuma koncepcijas izstrādāšanai. Apspriedes vada īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos Jānis Bunkšs, un tajās kopā ar Pašvaldību teritoriālās reformas sekretariāta ekspertiem piedalās gandrīz visu Latvijas rajonu pašvaldību vadītāji.

Darba grupas uzdevums ir izskatīt reformas koncepcijas projektu, sagatavot to nosūtīšanai visām ministrijām, Latvijas Pašvaldību savienībai un Centrālajai vēlēšanu komisijai, kā arī visām tām personām, kas ir ieinteresētas reformas sekmīgā norisē.

Reģionālā administratīvi teritoriālā iedalījuma reformas koncepcija ietver situācijas raksturojumu un reformas mērķa skaidrojumu, reģionālo pašvaldību pastāvīgās funkcijas un finansēšanu, valsts pārvaldes struktūru reģionos, kā arī nākamo pašvaldību vēlēšanu norises iespējamo laiku. Kā zināms, patlaban ir iecerēts, ka nākamās pašvaldību vēlēšanas varētu būt 2001.gadā. Koncepcijā ir izstrādāti vairāki varianti reģionu skaitam un teritoriju dalījumam, kā arī prognozēta turpmākā reformas gaita.

Ar šo koncepciju ministrijas varēs iepazīties un savus ieteikumus iesniegt visdrīzākajā laikā, jau līdz jūnija beigām. Nākamā darba grupas sēde paredzēta 28.jūnijā, kad būs jāapkopo ministriju, Latvijas Pašvladību savienības un Centrālās vēlēšanu komisijas priekšlikumi un galarezultāts jāiesniedz Ministru kabinetam.

Šajā sakarā būtisks bija noslēguma seminārs par Ventspils rajona pašvaldību izpētes rezultātiem. Šis bija pirmais šogad pabeigtais pētījums, un to veica SIA "Blezūrs—konsultāciju birojs" par Eiropas Savienības PHARE programmas "Valsts pārvalde Latvijā" līdzekļiem. Pētījums līdz šim aptvēris visas četrpadsmit Ventspils rajona pašvaldības un Ventspils pilsētu.

Laika posmā no marta līdz jūnijam šajā rajonā tika pētīta vispārējā ekonomiskā un sociālā situācija, demogrāfija, kultūrģeogrāfiskais stāvoklis, kā arī aptaujāti gan iedzīvotāji, gan pašvaldību darbinieki un deputāti. Īpaši tika izzināti viedokļi, kas traucē pašvaldībām apvienoties vai sadarboties.

SIA "Blezūrs—konsultāciju birojs" darbinieki ir sagatavojuši iespējamos variantus pašvaldību apvienošanai (sadarbībai) un to analīzi un piedāvās šo informāciju arī citu Latvijas rajonu pašvaldībām tālākai analīzei un turpmākām savstarpējām sarunām un risinājumiem Eiropas Savienības prasību līmenī.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors s

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!