• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Nacionālo bruņoto spēku gada pārskata konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2009., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.12.2009., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Nacionālo bruņoto spēku gada pārskata konferenci

18.decembrī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotajā štābā notika NBS gada pārskata konference, kurā piedalījās Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku vadība.

Konferences laikā aizsardzības ministrs Imants Lieģis atgādināja, ka šogad bija jāpieņem ātri un drosmīgi lēmumi, apzinoties, ka daudzi no tiem būs sāpīgi gan nozarei kopumā, gan karavīriem.

Ministrs informēja karavīrus par paredzamajām sociālajām garantijām, norādot, ka pašreizējais atalgojuma līmenis tiks saglabāts.

Ministrs norādīja, ka bruņotajos spēkos tiek apvienoti līdzīgie uzdevumi un likvidēti spēku veidu štābi. NBS komandvadība sadalīta trijos līmeņos, stratēģiskā līmeņa funkcijas integrēsies Aizsardzības ministrijā. “Jaunās pārmaiņas prasīs pielāgošanās laiku, bet tās ir vajadzīgas, lai izdzīvotu šodien un efektīvi darbotos nākotnē,” uzsvēra Lieģis.

Aizsardzības ministrs, uzrunājot klātesošos, uzsvēra: “Karavīrs ir un paliks mana galvenā prioritāte. NBS nevar atļauties zaudēt labus profesionāļus, jo tie ir ikvienas valsts armijas lielākā vērtība.” I.Lieģis norādīja, ka “nākamajā gadā paliks spēkā tie uzdevumi, ko esmu uzstādījis šogad, – informācijas atklātība, caurspīdīgums un demokrātiska diskusija visos līmeņos par visiem jautājumiem”.

Uzrunājot karavīrus NBS gada pārskata konferencē, ministrs uzsvēra, ka Zemessardze (ZS) ir un paliek bruņoto spēku galvenā saikne ar sabiedrību.

Ministrs norādīja, ka arī finansējuma samazinājuma laikā ZS mācību ritms nav samazinājies. “Kopš jūlija zemessargi mācībās un dienesta izpildē piedalās bez atlīdzības saņemšanas, tas liecina par zemessargu patriotismu un gatavību palīdzēt valstij grūtā brīdī. Aizsardzības nozarē arī turpmāk tiks darīts viss nepieciešamais, lai nodrošinātu Zemessardzes attīstību,” uzsvēra I.Lieģis.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!