• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES tiešo lauksaimniecības maksājumu izlīdzināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2009., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iecerēto Nacionālo bruņoto spēku reformu

Vēl šajā numurā

22.12.2009., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES tiešo lauksaimniecības maksājumu izlīdzināšanu

Saeimas Eiropas lietu komisija rosina Latvijas pārstāvjus cīnīties par Eiropas Savienības (ES) tiešo lauksaimniecības maksājumu izlīdzināšanu visos politiskajos līmeņos – ne tikai ES lauksaimniecības ministru, bet arī ES valdību vadītāju un ārlietu ministru sanāksmēs, kā arī Eiropas Parlamentā.

Šādu viedokli Eiropas lietu komisijas deputāti pauda 9.decembrī, apstiprinot Latvijas nacionālās pozīcijas gaidāmajai Eiropas Savienības Lauksaimniecības ministru padomei, kuras darba kārtībā iekļauti arī jautājumi par ES Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni un vienkāršošanu.

“Par tiešo lauksaimniecības maksājumu izlīdzināšanu un Latvijas zemnieku interesēm jācīnās visos līmeņos, jo līdzšinējais darbs nav bijis īpaši sekmīgs,” teica komisijas priekšsēdētājas biedre Karina Pētersone.

Kā noskaidroja deputāti, neskatoties uz Latvijas pārstāvju pūlēm, maksājumu izlīdzināšanas jautājumā būtiska progresa joprojām nav un Latvijai nav izdevies panākt dalībvalstu atbalstu bloķējošā mazākuma izveidei šajā jautājumā.

Lielākās problēmas rodas, jo vairākas lielās dalībvalstis nav ieinteresētas maksājumu izlīdzināšanā, kas nozīmētu finansējuma samazināšanu šo valstu lauksaimniekiem. Līdz ar to šīs valstis vēlas novilcināt maksājumu izlīdzināšanas procesu, skaidroja Zemkopības ministrijas pārstāvji.

Komisijas sekretārs Andis Kāposts rosināja ES līmenī uzsvērt, ka mazāka finansējuma piešķiršana jauno dalībvalstu zemniekiem būtiski kropļo konkurenci lauksaimniecības tirgū, Latvijas un Austrumeiropas zemniekus padarot nekonkurētspējīgus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!