• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 8. decembra instrukcija Nr. 18 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra instrukcijā Nr.2 "Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2009., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1404

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 13.decembra noteikumos Nr.934 "Noteikumi par budžetu izdevumu klasifikāciju atbilstoši funkcionālajām kategorijām"

Vēl šajā numurā

22.12.2009., Nr. 201

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 18

Pieņemts: 08.12.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta instrukcija Nr.18

Rīgā 2009.gada 8.decembrī (prot. Nr.87 4.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra instrukcijā Nr.2 "Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtība"

Izdota saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 35.panta otro un trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra instrukcijā Nr.2 "Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 27.nr.; 2004, 94.nr.; 2009, 72.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Ierēdņa darbību un tās rezultātus reizi gadā – pārbaudes termiņa beigās un kārtējā novērtēšanā – novērtē tiešais vadītājs vai iestādes vadītāja izveidota pretendentu un ierēdņu vērtēšanas komisija (turpmāk – komisija). Komisijas sastāvā ir ierēdņa tiešais vadītājs, kas vada komisiju, iestādes speciālists personālvadības jautājumos, kā arī citas personas pēc iestādes vadītāja ieskatiem."

2. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Ierēdņa tiešais vadītājs vai komisijas vadītājs nosaka novērtēšanas intervijas laiku un vietu un nodrošina ierēdnim iespēju tai sagatavoties."

3. Svītrot 7.punktu.

4. Izteikt 8., 9., 10. un 11.punktu šādā redakcijā:

"8. Ierēdnis aizpilda novērtēšanas veidlapu (pielikums), ņemot vērā tiesību aktos un iepriekšējā novērtēšanas veidlapā noteiktos uzdevumus un to izpildes rezultātus. Līdz vienošanās panākšanai par ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtējumu dokumentu aprite notiek elektroniski.

9. Novērtēšanas intervijas laikā ierēdnis un tiešais vadītājs vai komisija, argumentējot viedokļus, pārrunā jautājumus, kas minēti novērtēšanas veidlapā. Ja intervijas laikā tiešā vadītāja vai komisijas viedoklis atšķiras no novērtēšanas veidlapā sniegtajām atbildēm, tiešais vadītājs vai komisija norāda atšķirības attiecīgās novērtēšanas veidlapas sadaļā "Piezīmes intervijas laikā".

10. Tiešais vadītājs vai komisija, pamatojoties uz darba uzdevumu izpildes analīzi un ievērojot attiecīgajam ierēdņa amatam nepieciešamo prasmju īpatsvaru, novērtēšanas veidlapas V sadaļā "Darbības un tās rezultātu novērtējums" sniedz ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtējumu.

11. Novērtēšanas veidlapu paraksta tiešais vadītājs vai komisijas locekļi un ierēdnis, apliecinot, ka ir iepazinies ar to. Ierēdņa darbības un tās novērtēšanas rezultātus apstiprina iestādes vadītājs. Ja novērtē iestādes vadītāja darbību, darbības un tās novērtēšanas rezultātus apstiprina attiecīgais ministrs, bet Valsts kancelejas direktora darbības un tās novērtēšanas rezultātus apstiprina Ministru prezidents."

5. Izteikt 12.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Aizpildītā novērtēšanas veidlapa glabājas iestādes personālvadības struktūrvienības lietvedībā."

6. Aizstāt 19.punktā vārdu "protokolā" ar vārdu "veidlapā".

7. Papildināt noteikumus ar IV nodaļu šādā redakcijā:

"IV. Noslēguma jautājums

20. Novērtējumam, kas veikts, aizpildot novērtēšanas veidlapas un protokolu, ir tāds pats juridiskais spēks kā novērtējumam, kas veikts, aizpildot novērtēšanas veidlapu."

8. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:


"Pielikums
Ministru kabineta
2001.gada 13.februāra
instrukcijai Nr.2

9. Svītrot 2.pielikumu.

Ministru prezidenta vietā – satiksmes ministrs K.Gerhards

Tieslietu ministrs M.Segliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!